Datum objave: 16. Lipanj 2011

Kupnjom karata za humanitarni koncert podržite Kamenčiće

Diana Ferić
Diana Ferić

Počela je od danas prodaja ulaznica za već tradicionalni humanitarni koncert Udruga Kamenčići pod nazivom "Za njihov osmijeh" koji će biti održan 3. srpnja. Prihod je namijenjen gradnji njihovog Dnevnog centra za koji će im Grad Šibenik ustupiti zemljište, a bez potpore šire zajednice neće ga moći izgraditi. Riječ je o vrlo aktivnoj udruzi koja kroz izvaninstitucionalne programe skrbi od djeci s mentalnom retardacijom i daje potporu njihovim roditeljima. " Jedan od većih problema kojim se nose roditelji težeg zdravstvenog stanja djece je skrb o njima tijekom cijelog dana budući da su ona potpuno nesamostalna. Naša udruga im i sada pruža svu potporu ali ne u tolikoj mjeri u kojoj im je to potrebno. Najgore od svega je što i ti roditelj s godinama počinju pobolijevati pa im kao jedino rješenje ostaje smještaj njihove djece u neku instituciju koja je i izvan njihovog mjesta boravka. To jednima i drugima donosi teške frustracije. Zbog toga nam je prioritet izgraditi centar u kojem bi takva djeca dobila punu cjelodnevnu skrb a ne bi morala napuštati svoj rodni grad i svoje roditelje.", ističe Sonja Ninić Ševo, predsjednica Udruge Kamenčić koja i sama ima 22 - godišnju potpuno nepokretnu kćer.

Kamenčići su se i ovog puta potrudili i za svoju akciju pridobili poznata glazbena imena koja će nastupiti na Ljetnoj pozornici u Šibeniku - Nola, Meritas, Vatra, Quasarr, Markiz, Stipan Popović, Marko Majkovica, Amir Kezić - Leo, Livio Morosin, Alen Slavica te šibenske grupe Tiritupiripip i L'kok, a bit će održana i revija šešira splitskom umjetničkog dizajnera Viletine koji su do sada bili izlagani samo kao eksponati te predstavljena kolekcija njegovog nakita pod nazivom "Mornarsko ludilo".

To je sedmi put da Udruga Kamenčić organizira humanitarni koncert na Ljetnoj pozornici kako bi senzibilizirali građane za svoje programe i potrebe i prikupili sredstva za svoje akcije. U svojim prostorima u Crnici imaju pravu malu manufakturu u kojoj njihovi članovi uz pomoć stručnih asistenata izrađuju različite predmete koje prodaju tako da i sami zarađuju za rad Udruge. Znajući sve to kupnja ulaznice za humanitarni koncert ono je najmanje što se možete napraviti kako biste i samo dali konkretnu potporu stvaranju što boljih uvjeta za život tih vrijednih i dragih članova naše zajednice.

Iz kategorije: Vijesti