Datum objave: 15. Lipanj 2011

Povorke potpore građana potrazi za nestalom 17 - godišnjoj Drnišankom

Diana Ferić
Diana Ferić

Drnišani su se danas  odazvali pozivu  sestre nestale 17 - godišnje Antonije Bilić koja je  putem medija i Facebooka pozvala hrvatske građane da izađu na glavne trgove svojih gradova i mjesta sa slikom njezine nestale sestre Antonije kako bi time pružili podršku akciji potrage za 17-godišnjakinjom i lijepili plakate s njezinim likom po gradovima.  Mirna povorka prolazila je kroz grad do Čikolskog mosta gdje je posljednji put viđena 17-godišnja djevojka te su uz molitvu zaželjeli su što brži povratak Antonije. Svaki od njih u ruci je držao plakat s Antonijinom slikom kojeg će, kako je najavljeno, nalijepiti po raznim mjestima u gradu i okolici, javlja Index.hr. 
Okupljanje građana bilo je i na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, gdje su se također lijepili plakati sa slikom nestale djevojke, zatim Splitu, Zadru i Osijeku.
Nestaloj 17-godišnjoj Antoniji Bilić i dalje nema traga. Marica Kosor iz šibenske policije demantirala je napise dijela medija da je identificiran vozač kamiona koji je prošlog utorka povezao Antoniju Bilić. 

"Dosad nije identificirana osoba koja se može dovesti u vezu s Antonijinim nestankom, provjereno je desetak osoba, istraga se nastavlja", rekla nam je Kosor. 

Iako se naveliko nagađalo da bi Antonija mogla biti na ogulinskom području, policija je od jučer fokusirana na drniški kraj. "Prema procjeni našeg stručnog tima, najintenzivnija pretraga odvija se od Kričaka do Klisa", potvrdila je novinarima glasnogovornica Kosor.
Šibenska policija jutros je također izvijestila kako se i dalje intenzivno traga za nestalom maloljetnicom te da su u tijeku opsežna kriminalističko-analitička istraživanja. Analiziraju se svi do sada dobiveni podaci proteklih dana, nastavlja se pretraga terena od Kričke do Klisa te se provjeravaju sve informacije dobivene od građana i policijskih službenika diljem Hrvatske

. Prve informacije su bile da je Antoniju vozač kamiona s plavom ceradom povezao u smjeru sjevera. Sada se policija usmjerila od mjesta Kričke iz kojeg je Antonija, u smjeru Splita, gdje je planirala doći autostopom.



Iz kategorije: Vijesti