Datum objave: 13. Lipanj 2011

Mobilna telefonija i T - com u Županiji ponovno rade

Dora Žganjer
Dora Žganjer

 Proradile su oko 18 sati  T mobile i Vip mobilne mreže te T - com u Šibensko - kninskoj županije nakon što su njihovi korisnici nekoliko sati bili bez signala  no nema službenog priopćenja niti isprike korisnicima zašto se to dogodilo i što će operateri poduzeti da ih obeštete.Neslužbeno doznajemo da je isti problem nastao i na velikom dijelu Zadarske županije, a zbog nadogradnje mreže na području dvaju županija već dva tjedna postoje smetnje signala što je danas dovelo do potpune blokade sustava. Također, pretpostavlja se da je  Vip mreža u kvaru jer su im mnoge bazne stanice vezane za T-mobile. Nije bilo  moguće uspostaviti poziv na fiksne i mobilne telefone iz T-mobile i Vip mreže, na ekranima mobitela cijelo jutro stoji poruka „limited service“.

Ne radi ni 112

(objavljeno oko 15 sati) 

Pokušali smo, ne prolazi ni poziv SOS službi 112 iako mreža „javlja“ da su pozivi u nuždi dozvoljeni.
Korisnici Tele 2 mreže još nemaju problema.
Zbog svega je nemoguće  dobiti očitovanje bilo kakve službe za korisnike ili press centra u Zagrebu, a na službeni upit putem maila još nitko ne odgovara. S obzirom da se radi o velikom kvaru zbog kojeg je mnogima kojima posao ovisi o telefonima i mobitelima, radni dan uništen, očekujemo od T-com-a i Vipneta najprije obrazloženje a potom i obeštećenje u obliku novčane naknade ili makar besplatnih minuta. A ako ništa drugo, danas tehnfobi koji moderne „gadgete“ koriste pod prisilom mogu uživati u miru i tišini.

Čitatelji Šibeniknews portala obavještavaju nas da ne rade ni bankomati i POS aparati, pa kartice za danas zaboravite. surprise

Priopćenje iz T-com-a: Kompenzacije nema, premalo vas je

"Danas tijekom jutra uočene su povremene poteškoće u korištenju glasovne usluge fiksne telefonije te pojedinih usluga mobilne telefonije u manjim dijelovima Zadarske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske te Dubrovačko-neretvanske županije. Do poteškoća je došlo zbog djelomičnoga prekida na prijenosnom uređaju u Splitu te stručnjaci HT-a i proizvođača opreme Alcatela intenzivno rade na uspostavi uobičajene kvalitete funkcioniranja telekomunikacijskog prometa. Očekujemo da će poteškoće uskoro biti otklonjene, a korisnicima se iskreno ispričavamo te zahvaljujemo na razumijevanju.", priopćeno je danas popodne iz Odjela za odnose s javnošću T-Hrvatskog telecoma.

EDIT: Evo i odgovora na pitanje hoće li biti nadoknade korisnicima u obliku besplatnih minuta s obzirom na štetu koja je počinjena zbog toga što cijeli dan nema signala: "Kompenzacije neće biti budući da je probleme osjetila manjina naših korisnika na pojedinim područjima i povremeno", odgovaraju nam iz Odjela za odnose s javnošću.

 

Iz kategorije: Vijesti