Datum objave: 10. Lipanj 2011

Šibenska luka: Smijenjen Škugor - postavljen Lepur

Diana Ferić
Diana Ferić

Transadria je, kao većinski vlasnik šibenskog poduzeća Luka , ipak provela ono što je proteklim mjeseci uporno pa i nasilno namjeravala - Skupština dioničara koja se sastala danas smijenila je dosadašnju upravu na čelu s Davorom Škugorom i na njegovo mjesto postavila Branimira Lepura, inače člana Uprave Transadrije koja je u stečaju zbog duga od oko 100 milijuna kuna. Novoizabrani direktor izjavio je kako Luku čekaju novi planovi te da nema straha za njezinu budućnost.

Lepur obećava "svijetlu budućnost", radnici strahuju od propasti

"Radnici Luke Šibenik, njih oko 200, ne trebaju se bojati za svoja radna mjesta. Vjerujem da ćemo vrlo brzo otvoriti nova radna mjesta, jer će na osnovu planova i dogovora koji su vođeni u Transadriji doći  do povećanja obima poslovanja Luke Šibenik.“, izjavio je Lepur . Riječ je o čovjeku koji je do sada bio u upravama brojnih šibenskih poduzeća - TEF -a, Vodičanke, Solarisa, TLM -a, te na čelu poslovnice Transadrije u Šibeniku i nema sjajnu reputaciju.
Većina radnika Luke nezadovoljna je tim činom Transadrije. Strahuju za svoju, kao i za sudbinu tog poduzeća. Po nekim izvorima, to ipak neće biti kraj priče o preuzimanju vodstva Luke jer bi, prema jednom scenariju, kutinska tvornica umjetnih gnojiva Petrokemija trebala kupiti dionice Luke te onda ponovno vratiti na očelo Davora Škugora.

Puca li Transadria na novac na žiro računu Luke ?

Radnici strahuju i da je Transadriji sada otvoren put za ono zbog čega su i inzistirali na Škugorovoj smjeni, a to je domoći se novca koji je Luka sačuvala na svom računu. Riječ je o oko 12 milijuna kuna. Naime, problem je i nastao kada je Davor Škugor odbio dati Transadriji pozajmicu od 5,5 milijuna, kuna i to na račun tvrtke kćeri.  Ponudio im je da za traženih 5,5 milijuna prodaju svoje udjele u Luci, što je Uprava Transadrije odbila te su krenuli s manevrom micanja neposlušnog direktora.

Transadria je prije mjesec dana izvela svojevrsni puč sazvavši nezakonito Skupštinu i to jednočlanu koja je već tada bila smijenila Škugora i na njegovo mjesto imenovala Lepura ne poštujući tadašnju Odluku Trgovačkog suda, koji je izrekao privremenu zabranu opoziva direktora Luke i odgodio Skupštinu za danas, 10. lipnja. To im je tada propalo ali su zato danas ostvarili svoj naum. Luka inače posluje pozitivno i prošlu godinu je završila s viškom prihoda od oko 3,5 milijuna kuna.

Iz kategorije: Vijesti