Sidebar Menu

Datum objave: 31. Svi 2011

Osnovane Županijske organizacije mladih liberala

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Nakon nedavnog osnivanja gradske organizacije Mladih hrvatskih liberala Grada Šibenika, U četvrtak je u stranačkim prostorijama HSLS-a Šibenik, održana Osnivačka skupština  županijske organizacije Liberalki Šibensko-kninske županije. Za predsjednicu Liberalki Šibensko-kninske županije izabrana je Maša Štrbinić, a za potpredsjednicu Sanja Butorajac.Novoizabrana predsjednica Maša Štrbinić  istaknula je potrebu za što snažnijom afirmacijom žena i liberalnih shvaćanja u društvenom, političkom, gospodarskom i kulturnom životu, a posebno se osvrnula na nužnost  društvenog angažmana žena u lokalnoj zajednici i rad na poboljšanju kvalitete života kroz ovakve inicijative. Također je najavila aktivno uključivanje županijskih Liberalki u provođenje aktivnosti i smjernica nacionalne organizacije Liberalki: poboljšanje obrazovanosti žena, podupiranje ženskog poduzetništva, borbu protiv svih oblika nasilja te otklanjanje tragova svih tipova diskriminacije žena.

Protiv medicinski potpomognute oplodnje

Najsnažniji stav koji će promovirati kroz svoj rad Liberalke zasad vide u hitnim izmjenama Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji, poboljšanju  zakonskog okvira i mjera zaštite od obiteljskog nasilja, te edukaciji žena poduzetnica. Kako je Štrbinić najavila, neke od tih aktivnosti će se uskoro provoditi i na lokalnom nivou, u obliku organiziranih tribina i edukacija.Tom prilikom pozvala je na suradnju sve civilne udruge i vanstranačke inicijative na sudjelovanje i aktiviranje u ovim važnim  temama koje su nerijetko i nepravedno zapostavljene u dnevnoj politici.

Podrška samostalnom Sveučilištu

Mladi šibenski liberali, nakon osnivanja ogranka Šibenik, nastavljaju sa širenjem djelovanja pa je tako osnovan i Županijski ogranak Šibensko-kninske županije, u cilju borbe za poboljšanje položaja mladih na prostoru cijele županije. Izabrani predsjednik Toni Guberina, te potpredsjednici Martina Bulat i Krešimir Kovač kao jedan od svojih prvih zadataka ističu podršku u ime mladih, budućem samostalnom Šibenskom Sveučilištu, te se oštro protive mogućnosti njegovog pripojenja Zadarskom Sveučilištu. Zajedno s predsjednikom GO HSLS-a Zoranom Popovićem i v.d. predsjednikom ŽO HSLS-a Miroslavom Škugorom ustrajni su u rješavanju problema mladih i oživljavanju scene mladih Šibensko-kninske županije.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam