Sidebar Menu

Datum objave: 28. Travanj 2011

Najveća hrvatska dobrodošlica stiže u Šibenik

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Projekt Welcome- Hrvatska u četvrtak 5. svibnjaoko 19 sati stiže i u Šibenik. Turistička zajednica grada Šibenika poziva sve građane da pozdrave kajakaša Danijela Lacka koji će u Šibenik uploviti kajakom i završiti ispisivanje slova C u sklopu dionice Kurba Vela –Šibenik. Onima koji još uvijek ne znaju o čemu se radi i čemu dobrodošlica evo objašnjenja: Četveročlani tim početkom travnja krenuo je na dvomjesečnu turneju po Hrvatskoj od Istre do krajnjeg juga kako bi svojim kretanjem ispisali najveću riječ „Welcome“ na svijetu.

Avanturista Marka Lacka na proputovanju kroz Hrvatsku prate snimatelj Marko Rukavina, koordinator na terenu Čedo Josipović te fotograf Luka Tambača, a rutu kojom se oblikuje riječ 'Welcome' određuju uz pomoć GPS-a.Cilj projekta je promicanje Hrvatske kao idealnog odredišta za pustolovni i izletnički turizam, a pokrovitelj pothvata je Hrvatska turistička zajednica.Putovanje je počelo 5.travnja kajakom uz zapadnu obalu Istre do Poreča, ispisivanjem prvog slova putovanja, a završit će u Dubrovniku 5. lipnja, na Svjetski dan okoliša, nakon 2.500 kilometara hodanja, penjanja, plivanja, vožnje bicikla i veslanja u kajaku. Proći će kroz Istarsku, Primorsko-goransku, Ličko-senjsku, Zadarsku, Šibensko-kninsku, Splitsko-dalmatinsku i Dubrovačko-neretvansku županiju, kroz osam nacionalnih parkova, tri parka prirode, četiri zaštićena krajolika, rezervata i geomorfološka spomenika, preko šest rijeka i 11 planinskih vrhova. Detaljnije informacije o cijelom pothvatu uz video materijale i foto galerije nalaze se na web stranici welcome.hr

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam