Sidebar Menu

Datum objave: 24. Studeni 2010

Gradski proračun: Štede na Draženovom spomeniku

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Uštede na bolovanju i  zadržavanje plaća na razini  2008. godine način jena koji su na račun zaposlenih u gradskoj upravi i  onih koji rade u ustanovama koje se financiraju iz proračuna  smanjeni rashodi  proračuna u  ovoj godini za oko 2, 3 milijuna kuna, kako doznajemo u Odjelu financija Grada Šibenika. To je jedan od formalnih odgovora koji smo dobili na pitanje o tome od kojih je bitnih stvari gradska vlast ove godine odustala i tko je uskraćen zbog potrebe smanjivanja rashoda.Nema novca za okoliš  OŠ Tina Ujevića Uz ostalo, rečeno nam je kako se odustalo od uređenja javne površine spomenika na Šubićevcu te  okoliša škole Tina Ujevića koja je očito žrtveno janje iako je situacija oko te škole neodrživa na što se nebrojeno puta upozoravalo na Vijeću roditelja.  Za 100 000 kuna smanjena su i sredstva za izgradnju spomenika Draženu Petroviću  iz čega se ne da iščitati hoće li to  usporiti njegovo postavljanje, a u sljedeću godinu je prebačeno  financiranje vodovodne mreže u Boraji. Znatno su smanjena i sredstva za Industrijsku zonu Podi,  2 500 000  kuna, te za  Regionalni centar Bikarac, 4 milijuna kuna.  Ta su smanjenja, kao što je poznato bila potreba zbog toga što, su za oko 6 milijuna kuna podbacili planirani prihodi proračuna u ovoj godini. Istodobno su povećani planirani rashodi za nogostup u ulici Ante Starčevića, cjevovod na Brodarici i Srednjoročni program razvoja vodoopskrbe.Proračun manji za oko 6 milijuna kunaGospodarska kriza i nemogućnost naplate planiranih prihoda,  po obrazloženju gradonačelnika Šibenika Ante Županovića, razlog  su što je  ovogodišnja gradska blagajna "kraća" za oko 6 milijuna kuna i sad iznosi oko 190 milijuna kuna.Utjeha je što su i planirani rashodi smanjeni i to za oko 7 milijuna kuna, kako je danas izvijestio gradonačelnik na sjednici svog kolegija.„Zbog pada proizvodnje, i smanjenog gospodarskog rasta, manje potrošnje stanovništva i povećanja broja nezaposlenih smanjeni su prihodi  proračuna  pa smo morali smanjiti i planirane rashode“, rekao je gradonačelnik Ante Županović dodavši da  će godinu ipak završiti u plusu jer su rashodi srezani više od pada prihoda.

Više novca za cestu Dubrava - PodiIpak, povećavaju se sredstva za izgradnju ceste Dubrava-Podi u iznosu od 400 tisuća kuna. Dogradonačelnik Franko Vidović izjavio je da je Gradska uprava usprkos padu prihoda provela do kraja proces izvlaštenja  zemljišta za gradnju ceste prema Podima i podsjetio da Grad Šibenik sufinancira izgradnju te ceste s 10 posto sredstava. Također, nastavlja se raditi na spomeniku Draženu Petroviću, projektu vrijednom 900 tisuća kuna i  osnovnoj školi Meterize, a u idućoj godini se planira dovršiti i projekt obnove tvrđave sv. Mihovila.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam