Sidebar Menu

Datum objave: 29. Studeni 2010

Opet incidenti na Županijskoj skupštini

Diana Ferić
Diana Ferić

Stipe Petrina, načelnik Općine Primošten ne odustaje od mandata vijećnikau Županijskoj skupštini pa je i danas pokušao ući na sjednicu, ali ponovno bezuspješno. Skupina zaštitara blokirala je stepenice u Gradskoj vijećnici u Šibeniku tako da su se i sami vijećnici morali provlačiti između njih . Ustavni sud još razmatra njegovu žalbu  na onemogućavanje obnašanja vjećničkog mandata zato što je načelnik općine.Maretić izvrijeđao Višića?Zbog Petrine je izazvan još jedan incident. Nakon što mu je Dane Maretić, tajnik  Skupštine Šibensko - kninske županije zamjerio da je navodno podržao  Petrinu jer je pokušao ukazati na propuste u odlučivanju o Petrininom mandatu Paško Višić, vijećnik SDP -a  dao je ostavku na mjesto u Odbora za statut, poslovnik i propise." Dogodilo mi se nešto što je strašno. Tajnik Skupštine me je izvrijeđao, a ja imam svoj dignitet koji nikad nisam zgazio", kazao je na današnjoj sjednici Županijske skupštine Paško Višić ne ulazivši u detalje.Županijski vijećnici prihvatili su na današnjoj sjednici rebalans županijskog proračuna za ovu godinu koji je smanjen za 2 milijuna i 800 tisuća zbog, kako je obrazložio župan Goran Pauk, krive procjene rasta prihoda od 4, 5 posto što se nije ostvarilo.Cestogradnja- aktualna tema U aktualnom satu vijećnike je najviše zanimalo pitanje cestogradnje pa se tako  HDZ-ov zastupnik Antun Storić obrušio  na šibensku  Gradsku upravu koja, prema njegovom mišljenju i dalje želi blokirati projekt izgradnje čvora Rokići. „A zbog čega?

Zbog nekih stotinjak borova i čempresa koji će tamo stradati. Rekao bi Mladen Delić: Pa ljudi moji je li to moguće“ negodovao je Storić i izazvao neodobravanje SDP-ovih zastupnika. S govornice je pozvao članove gradske uprave Šibenika da se ispričaju i priznaju da su prenaglili, te podsjetio na 25 milijuna kuna koje su Hrvatske ceste spremne uložiti u taj čvor. Župan Pauk rekao je da je do sad ishodovanje dokumentacije koštalo oko pola milijuna kuna. „I mene iznenađuje stav gradske vlasti oko ovog projekta, kako je moguće da je projekt prije bio u skladu s GUP-om a sad nije“, zapitao je nazočne Pauk.Što se primoštenskom ambulantom?Iris Ukić Kotarac s nezavisne liste Stipe Petrine podsjetila je da je općina Primošten uštedila 9 milijuna kuna i ima sredstva za izgradnju nove ambulante koja bi pokrivala područje Primoštena i Rogoznice. Zatražila je da Županija omogući Primoštenu ishodovanje projektne dokumentacije kako bi mogli početi s izgradnjom ambulante koja će, prema njenim riječima biti velika i raskošna. „S obzirom da  Ured za prostorno uređenje i izgradnju Županije hvala bogu uvijek šteka, mi smo spremni o svom trošku zaposliti jednog referenta i tako smanjiti broj nezaposlenih u županiji za bar jednu osobu“, rekla je Ukić Kotarac upitavši župana jesu li spremni raspisati natječaj za to radno mjesto.Župan  Pauk odgovorio je da prepreke za gradnju ambulante nema, a Ured za prostorno uređenje radi sukladno kapacitetima i obimu posla.

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.