Sidebar Menu

Datum objave: 26. Studeni 2010

U Preradovićevoj parking uz naplatu

Diana Ferić
Diana Ferić

Odzvonilo je onima koji ulicu Petra Preradovića u Šibenikukoriste za besplatno parkiranje svojih automobila. Upravo na zahtjev stanara te ulice šibenski gradonačelnik Ante Županović prihvatio je  da se parkiralište u njoj  plaća. Bit će u drugoj zoni. Sat parkiranja stajat će tri , a dnevna karta 64 kune. Imat će 34  parkirna mjesta, od toga dva za invalide.  Tu odluku treba još prihvatiti Gradsko vijeće Grada Šibenika.Mnogi vozači koji rade u središtu grada ili u njegovoj blizini,a na posao ne mogu ili im se ne da ići pješice već duže vrijeme parkiraju svoje automobile upravo u ulici Petra Preradovića, pogotovu  na parkiralištima u blizini koša Dražena Petrovića.

 

Zbog toga stanari te ulice jedva pronalaze parking za svoje automobile. Upravitelj jedne od tamošnjih zgrada pobrojao nam je jučer na parkiralištu više od 30 automobila od koji su  samo četiri bila stanara iz okolnih zgrada. "Ljudima je to jako nezgodno i rađe pristaju da samo paušalno mjesečno plaćaju parkirno mjesto nego da ga  uopće nemaju. Ja svoj auto, budući da sam već stariji i ne koristim ga po gradu držim kod kćerke u Mandalini". Ispričao nam je i slučaj kćerke svog poznanika koja živi na Šubićevcu a radi u blizini  robne kuće Centar. Kako joj se ne da na posao sa Šubićevca ići pješice, dođe autom sat ranije nego što joj je radno vrijeme kako bi našla mjesto u ulici Petra Preradovića i tu  ga parkira, "Ne možeš vjerovati. Pitao sam je zar joj nije jednostavnije spustiti se pješice sa Šubićevca, a ona mi je kazala da joj je to daleko. Ljudi su se razmazili, nema šta", zaključuje ovaj stanar ulice Petra Preradovića. Inače, prema cjeniku Gradskog parkinga stanari u drugoj zoni parkiralište plaćaju 70 kuna mjesečno. stanara zgrade"]

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam