Sidebar Menu

Datum objave: 24. Studeni 2010

Petrina dobiva odštetu od hrvatske vlade

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog povrede prava na suđenje u razumnom roku Vlada Republike Hrvatskeisplatiti će Stipi Petrini, načelniku Općine Primošten kao odštetu 2 100 eura, priopćila je danas njegova Nezavisna lista. Riječ je o sudskom postupku u kojem je on pravomoćno osuđen na tri mjeseca zatvora uz rok kušnje od tri godine zbog kaznenog djela protiv slobode izražavanja misli sada već bivše novinarke Slobodne Dalmacije Simeone Pancirov. Nezadovoljan načinom vođenja tog postupka Petrina je bio podnio žalbu Ustavnom sudu Republike Hrvatske ali ju je netko tri godine držao u ladici i nije na nju dobio odgovor.

Zbog toga su njegovi odvjetnici uputili tužbu Sudu za zaštitu ustavnih prava i Strassbourgu, a rezultata je da je Hrvatska prisiljena bespogovorno mu isplatiti odštetu. Petrina je u vezi s tim slučajem uputio još jednu tužbu Europskom sudu jer se Ustavni sud RH u međuvremenu proglasio nenadležnim za rješavanje njegovog slučaja. Budući da mu je Sud u Strassbourgu dao za pravo Petrina će kazneno prijaviti predsjednicu Ustavnog suda RH. Njegovi odvjetnici podigli su tužbu pred  Sudom za zaštitu ljudskih prava i zbog  takozvanog slučaja "nunčage",  Petrinine tučnjave s jednim mještaninom u kojem ga je Općinski sud u Šibeniku također osudio no Petrina tvrdi da je presuda donesena bez da su saslušani on i njegov odvjetnik.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam