Datum objave: 17. Prosinac 2010

Neposredne pogodbe Grada su tajna?!

Diana Ferić
Diana Ferić

Vijećnici i građani nemaju pravo znati s kim je gradska uprava Grada Šibenikaotkako je promjenjena gradska vlast sklopila ugovore o djelu kao i  ugovore o obavljanju određenih poslova neposrednom pogodbom jer objavljivanje tih podataka brani Zakon o zaštiti osobnih podataka, obrazložio je danas na sjednici Gradskog vijeća Franko Vidović, šibenski dogradonačelnik.Davanje podataka zabranilo Ministarstvo?

Naime, Tomislav Ninić je u ime Kluba vijećnika HDZ -a gradskoj upravi uputio pisani zahtjev da mu dostavi te podatke pozivajući se na Zakon o pravu na pristup informacijama ali dobio je odbijenicu. Vidović tvrdi da su im u Ministarstvo pravosuđa kazali da takve podatke ne smiju iznositi u javnost. Ta priča podsjeća na priču o objavi popisa hrvatskih branitelja  kada se vlast, kojoj očito nije dogovaralo davanje na uvid tih podataka, pozivala također na  Zakon o zaštiti osobnih podataka. Ostaje nejasnim zašto se bez problema objavi da su  recimo neki arhitekt ili tvrtka dobili  određeni posao na natječaju,a kada je riječ o poslovima  vrijednim manje od 70 000 kuna  takvi isti podatci postaju  tajnom i  vlast ih odbija objaviti što otvara mogućnost i za različite makinacije i zakulisne igre.Dvodjela sjednica Inače, sjednica GV koja je jutros započela imat će dva dijela -  prvi dio  sjednice  je danas, a drugi dio će biti održan  u utorak,  21.  prosinca. Danas se ne očekuju posebno napete polemike budući da bi vijećnici trebali prihvatiti rebalans proračuna za ovu, 2010. godinu te, naknadno, odlučiti o neki stvarima kao što je uvođenje novog parkirališta u ulici Petra Preradovića  koje je već proradilo prošlog ponedjeljka.

Puno napetiji bit će drugi dio sjednice kako zbog  prihvaćanja proračuna Grada Šibenika za 2011. godinu tako i zbog donošenja odluke o izboru Senke Bulić za v. d. ravnateljice šibenske kazališne kuće budući da nije sigurno da vladajuća koalicija ima dovoljan broj ruku za prihvaćanje te odluke.

Iz kategorije: Vijesti