Sidebar Menu

Datum objave: 07. Prosinac 2010

MURTER: Predstavljanje edukative slikovnice

Diana Ferić
Diana Ferić

Edukativnu slikovnicu "Šišmiš Vanja" koja upoznaje djecu sa šišimišimai njihovom važnosti za održavanje bioraznolikosti predstavili su danas u Narodnoj čitaonici u Murteru voditelji Udruge Argonauta. Autori slikovnice članovi su Sekcije za šišmiše Udruge studenata biologije „BIUS“. O  slikovnici je, pred  dvadesetero djece iz vrtića, govorila predsjednica udruge Argonauta Martina Markov Podvinski. Kroz priču o šišmišu Vanji djeca su naučila kako su šišmiši korisne životinje jer se hrane komarcima i da se ne treba bojati da će se zaplesti u kosu jer su predobri letači. Također su naučili da u Hrvatskoj živi 35 vrsta šišmiša, a toga 10 vrsta na Kornatima, i još mnogo toga.

Prije prezentacije slikovnice djeca su pogledala crtić „Priča o Leonardu.“Cilj edukativnih slikovnica jest educirati djecu o važnosti zaštite okoliša i bogatstva biljnog i životinjskog svijeta koji nas okružuje. Edukativna slikovnica „Šišmiš Vanja“  izrađena  je u sklopu projekta „Doprinos očuvanju bioraznolikosti Kornatskog otočja – istraživanje kopnenog ekosustava“ koji  je financiralo Finsko veleposlanstvo u Zagrebu.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam