Datum objave: 04. Prosinac 2010

Lažnim dopisima bolnice tražio donacije

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenska  policija  stala je na rep djelatniku Doma zdravlja starom oko 40 godinakoji je osmislio kako izvarati dobronamjerne građane diljem Hrvatske lažnim, tobože humanitarnim dopisima koje je slao poduzećima, gradovima, općinama, institucijama i drugima od kojih je tražio novac pretvarajući se da to radi uprava šibenske Opće bolnice. Krivotvorio je dopise na način da je uz logo i zaglavlje bolnice umetnuo vlastiti žiro račun, kopirao pečat i čak uspio, tom nimalo perfidnom, amaterskom igrom "zaraditi" nešto novca, doduše nimalo senzacionalne svote.

Policija mu je vrlo brzo pokucala na vrata i pokvarila planove pa je umjesto novca od dobronamjernih, zaradio od šibenskog pravosuđa kaznenu prijavu, prema svemu sudeći radi prevare i krivotvorenja te lažnog predstavljanja. On ipak nije pritvoren pa se od sumnji za varanje dobrih ljudi može braniti sa slobode.«Ispričavamo se svima koji su oštećeni ili su dobili taj falsifikat, iako to nije naša greška jer smo i sami na neki način žrtve prevare» izjavio nam je ravnatelj šibenske Opće bolnice dr. Željko Burić. Da nešto nije u redu, u bolnici su shvatili kad im je stigla prva odbijenica jedne zagrebačke firme u kojoj su se ispričali što ne mogu bolnici donirati traženi novac. « Kako nikakav novac od te firme nismo tražili, zamolili smo ih da nam pošalju originalni upit i onda ga uvećali jer nam smo odmah vidjeli da to nije naš dokument.

Utvrdili smo da je rađen iz tri dijela, da su neki dijelovi skenirani iz naših dokumenata, ali da taj dopis nema veze s nama, dakako. I prijavili smo to policiji» ispričao nam je dr. Burić. Kako je na dopisima za donacije, umjesto službenog bolničkog računa bio naveden osobni žiro račun građanina, policiji nije dugo trebalo da obave svoje i završe ovaj amaterski pokušaj zarade prijevarom, igrajući na savjest. U bolnici čekaju da policija i pravosuđe obave svoje pa će kad priča bude službeno završena, po svemu sudeći izići u javnost i ispričati se firmama, gradovima i drugima, čiji odgovori na zamolbe za donacijama i dalje redovito stižu u šibensku Opću bolnicu.

Iz kategorije: Vijesti