Datum objave: 05. Siječanj 2011

HDZ udara po gradskoj vlasti

Dora Žganjer
Dora Žganjer

„Gradska uprava nezakonito provodi projekt uređenja osnovne škole na Meterizama što je vidljivo iz činjenice da tvrtke Alkoma i Cetina, angažirane za izgradnju OŠ Meterize i trodijelne sportske dvorane, suprotno osnovnom ugovoru rade i na uređenju okoliša škole što košta dodatnih 3 milijuna i 850 tisuća kuna. To se nije trebalo ugovoriti aneksom osnovnog sporazuma, već je trebalo raspisati novi natječaj, rekao je tajnik ŽO HDZ-a Šibensko-kninske županije Novica Ljubičić na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je optužio aktualnu gradsku vlast da investicije vodi netransparentno i suprotno Zakonu o javnoj nabavi u Gradu Šibeniku.

Dodao je kako prilikom početka radova na OŠ Meterize osobno pitao gradonačelnika Antu Županovića je li ugovoreno i uređenje okoliša što je on opovrgnuo, pa mu nije jasno odakle se stvorio ovaj aneks ugovora sa istim izvođačima radova.Dogradonačelnik Šibenika Petar Baranović je naknadno opovrgnuo optužbe i ustvrdio da je riječ o neophodnim dodatnim radovima za koji grad ima sve potrebne dozvole, a ne o uređenju okoliša koje će uslijediti tek nakon raspisivanja natječaja i pronalaska tvrtke koja će te radove obavljati.Ovo nije bila jedina tema Ljubičićeve konferencije za novinare.Prema saznanju Novice Ljubičića u sklopu gradnje infrastrukture u gospodarskoj zoni Podi, cijevi se zatrpavaju troskom iz TEF-a, iako je troškovnikom bilo određeno da se cijevi pokrivaju sitnim kamenom.

Ljubičić ovim putem pita članove gradske uprave jesu li znali da troska ipak ne odlazi iz Šibenika, kolika je njena cijena i zadovoljava li ona tehničke karakteristike iz projekta. Podsjetio je da se na izgradnji plinovoda prema Kninu i dalje koristi sitni kamen za ležište i pokrivanje cijevi. Inače, izvođač radova na gradnji infrastrukture na Podima je tvrtka Eurko d.d. iz Vinkovaca.Nadalje, prema informacijama dobro obaviještenog vijećnika HDZ-a, ista tvrtka obavlja nadzor nad radovima TEF-u, Osnovnoj školi na Meterizama i zoni Podi, što lako vodi u netransparentnost, pa bi sve navode i sumnje sa današnje konferencije za novinare trebala ispitati nadležna tijela.

Iz kategorije: Vijesti