Sidebar Menu

Datum objave: 11. Siječanj 2011

Škola na Meterizama za 20 posto skuplja

Diana Ferić
Diana Ferić

Izgradnja osnovne škole Meterize poskupjela je za nešto više od petine vrijednosti projekta, točnije za 4,66 milijuna kuna i to zato što je trebalo obaviti neke dodatne radove koji bi, u slučaju da bi ih trebalo izvoditi naknadno, prouzrokovali bitno veće troškove. Priopćeno je to jutros iz Ureda šibenskog gradonačelnika uz informaciju da su Grad Šibenik kao investitor i izvođač radova, zajednički ponuditelji poduzeća Alkom Split i Cetina iz Sinja, sklopili dodatak ugovora kojim se cijena projekta povećava za 20,73 posto te sada iznosi nešto manje od 4,7 milijuna kuna. Podsjetimo, ukupan iznos iz ovogodišnjeg proračuna Grada Šibenika predviđen za izgradnju OŠ Meterize iznosi oko 15 milijuna kuna.

«Dodatni radovi ne prelaze zakonom dopuštenih 25 posto iznosa osnovnog ugovora, a cijena je povećana na temelju provedenog postupka javne nabave. Sukladno pisanom obrazloženju nadzornog inženjera, ugovoreni su najnužniji dodatni radovi neposredno uz objekt, koji su neophodni za realiziranje osnovnim ugovorom ugovorenih radova. Naime, riječ je o radovima koji nisu bili obuhvaćeni osnovnim ugovorom,  s tim da bi njihovo izdvajanje investitoru uzrokovalo teškoće u tehničkom smislu, odnosno ukoliko bi se naknadno izvodili, prouzrokovali bi puno veće troškove izgradnje» priopćeno je iz Grada Šibenika uz napomenu da u svim aktivnostima vezano uz školu na Meterizama sudjeluje Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Ovo priopćenje, očito, stiglo je kao odgovor na prošlotjednu konferenciju za novinare HDZ-a na kojoj je bilo riječi o školi na Meterizama i radovima koji su u tijeku.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam