Sidebar Menu

Datum objave: 15. Veljača 2011

Edukacija Šibenčana o štednji energenata

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik uključio se u projekt UNDP -a i Ministarstvagospodarstva za poticanju energetske učinkovitosti u Hrvatskoj pa će sutra u Šibeniku biti otvoreni EE ured  EE galerija u organizaciji  Program Ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj (UNDP Hrvatska) i Grada Šibenika.Cilj je  poticanje  smanjenja troškova za energente , potrošnje energenata i emisije štetnih plinova  u  atmosferu.Projekt Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama u Republici Hrvatskoj (Projekt SGE) dio je većeg projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj (EE projekt) koji već više godina zajednički uspješno provode UNDP Hrvatska i Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva uz potporu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Globalnog fonda za okoliš. Projekt SGE usmjeren je na zgrade u vlasništvu jedinica lokalne i regionalne samouprave, a glavni su mu ciljevi primjena modela kontinuiranog i sustavnog gospodarenja energijom, strateškog planiranja energetike i održivog upravljanja energetskim resursima na lokalnoj i regionalnoj razini.  Grad Šibenik se potpisivanjem Pisma namjere s UNDP-om aktivno uključio u provođenje SGE projekta.

EE Info ured mjesto je gdje građani mogu doći i postaviti upit o energetskoj efikasnosti, proučiti edukativne plakate te dobiti i informativno-edukativne brošure. Nalazi se u prostorima gradske tvrtke Gradski parking d.o.o., Draga 14,  i bit će otvoren za besplatno savjetovanje o mjerama energetske efikasnosti, utorkom i četvrtkom od 13:00 do 15:00 sati.EE Info galerija je mjesto gdje se građani mogu informirati putem informativno-edukativnih postera koji uključuju i informacije o provedbi SGE projekta. Također, uz galeriju će biti  postavljene i informativno-edukativne brošure za građanstvo, Izazov težak 1 tonu i 200 ee savjeta, u kojima mogu pronaći korisne savjete o tome kako biti energetski efikasniji i koje korake mogu poduzeti u svojim domovima kako bi smanjili režijske troškove.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam