Sidebar Menu

Datum objave: 08. Ožujak 2011

Narcisi, gerberi i ostavka Vlade za Dan žena

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Dijeljenjem prigodnog cvijeća za Međunarodni dan ženašibenski političarisu šarmirali sugrađanke nježnijeg spola. Dogradonačelnici Petar Baranović i Franko Vidović ispred kazališta su dijelili crvene gerbere, a članice ženske inicijative Liberalke Šibenik na pijaci su darivale žene žutim narcisima.Liberalke su ženama osim narcisa dijelile i dopisnice sa zahtjevima adresirane na Vladu RH.„Od Vlade među ostalim tražimo: kazneni progon poslodavaca koji zaposlenicima ne isplaćuju plaće, stvarnu, a ne deklarativnu podršku poduzetnicama, uvođenje fleksibilnih modela rada u smislu dijeljenja radnog mjesta, rada od kuće, postupnog umirovljenja...

Tražimo i usklađivanje rada vrtića i škola s radnim vremenom roditelja, te mogućnost izbora za žene- mirovina sa 60 ili 65, pod jednakim uvjetima“, nabraja Predsjednica Liberalki Šibensko-kninske županije Maša Štrbinić dodavši da se radi o deklarativnom apelu jer će, prema mišljenju Liberalki Vlada RH sa premijerkom Kosor na čelu ionako uskoro morati odstupiti.Liberalke također traže funkcionalniji sustav zaštite od obiteljskog nasilja, određivanje alimentacije prema imovinskom i dohodovnom cenzusu te povećanje udjela žena u upravama javnih poduzeća. Smatraju i da je nužno pokretanje državnog fonda za kreditiranje školarina, izmjena zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji i uspostavljanje središnjeg registra posvojitelja.„Kad ova vlada ode, doći će druga i ništa se neće promijeniti. Narod je jadan i kukavan ali, meni je kad se sve uzme u obzir iznimno dobro“, kaže jedna Šibenčanka koju smo zatekli na pijaci dok jedna starica dodaje:“ Ja se osjećan nikakva, obolila sam, ostarila, niko o meni ne vodi računa nego dragi Bog. 25 godina sam sama u kući, niko mi ne dolazi, kad je Dan žena sjetim se svojih muka i još mi je gore“. Diže se i odlazi na autobus za Brodaricu i Krapanj dok jedan muškarac komentira: „Ženama je svakako teže nego muškarcima, čak i u današnjem vremenu, one su cvit koji treba vječno nježno polivat i zalivat“, zaključuje.Sretan vam Dan žena svih 365 dana u godini!

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam