Datum objave: 17. Ožujak 2011

Indikativna kadrovska politika Veleučilišta

Diana Ferić
Diana Ferić

Supruga  Ivice Poljička, prodekana Veleučilišta u Šibeniku i vijećnika HDZ -au Gradskom vijeću Grada Šibenika,  Alemka Poljičak, diplomirana ekonomistica stalno zaposlena u poduzeću "Vodovod i odvodnja" već dvije godine radi honorarno kao predavačica  na tom veleučilištu, a najspornije je to što je preskočila asistenstki staž , a kao asistentura  priznat joj je  staž u Vodovodu, piše današnji Šibenski list. Dekan, dr sc Marko  Radačić je  za Šibenski list izjavio je da je to po zakonu i da se godine staža u ovom slučaju u Vodovodu mogu  računati kao asistenstki staž. Naveo je i kako su inspekcije u nekoliko navrata pročešljale Veleučilište te da nisu našle ništa nezakonito. 

Zanimljivo je da dekan ne spominje  barem objavljene stručne radove  te nastavnice . U javnosti se, inače, stječe dojam da je kadrovska politika na  Veleučilištu  u Šibeniku često stranački obojena i da  HDZ ima značajni upliva na zapošljavanje.Inače, Šibenski list problematizira općenito  situaciju na šibenskom Veleučilištu koje ni nakon pet godina od osnutka nema stalnu, a za četiri mjeseca im istječe  privremena  dopusnica. Indikativno je i neshvatljivo da imaju samo 14 stalno zaposlenih nastavnika dok su svi ostali honorarci.

Zbog toga trpe i studenti kojima moraju na nastavu petkom poslije podne i subotom zbog predavača koji inače žive i rade  u Zagrebu. Među njima su i nekadašnji šibenski kadrovi, mr Danijel Mileta, tajnik u Ministarstvu pomorstva i infrastrukture te Branko Peran, ravnatelj zatvorskog sustava. Honoraraci su i voditelji dvaju od tri studija tog veleučilišta. Unatoč svemu tomu dekan Radačić izjavio je da je šibensko Veleučilište među deset najkvalitetnijih veleučilišta u Hrvatskoj.Veleučilište u Šibeniku   osnovano je prije pet godina na nasadima bivše Visoke škole za turizam. Ima tri odjela i to turistički menadžment, upravno - pravni i prometni. Uz to ima i specijalistički studij  turističkog menadžmenta.

Iz kategorije: Vijesti