Datum objave: 18. Travanj 2024

Plenković najavio da će uskoro imati većinu u Saboru, prema objavi Ivana Gulama mogao bi im prići Fokus

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Andrej Plenković rekao je da će se uskoro znati s kime će HDZ sastaviti većinu. "Osjećaj je odličan, 3. pobjeda zaredom, i to uvjerljiva, to nitko prije nas nije uspio. Jako smo zadovoljni, srušen je „mit“ da visoka izlaznost ne odgovara HDZ-u", poručio je predsjednik Andrej Plenković, objavio je HDZ na službenoj stranici.

Vrlo skoro ćete doznati s kim ćemo formirati novu većinu u Saboru. S nekim smo se kolegama čuli već u samoj izbornoj noći, razgovore nastavljamo danas. Sve ide dobro, pobjednici će i u 3. mandatu predvoditi Vladu", rekao je Plenković u objavi na Facebook stranici HDZ-a.

Ivan Gulam, načelnik općine Pirovac i član Fokusa u svom statusu na Facebooku otkrio je kako bi HDZ mogao dobiti pomalo neočekivanog koalicijskog partnera!

Doduše, koalicija Fokusa i Republike ima samo jedan mandat, ali i taj jedan može biti značajan adut u pregovorima oko sastavljanja parlamentarne većine. Riječ je o mandatu kojeg je zaslužio Damir Vanđelić.

- Čestitam HDZ-u i partnerima na pobjedi na parlamentarnim izborima! Dobiti ćemo vjerujem uskoro novog/starog premijera i Vladu RH i siguran sam da ćemo kao općina nastaviti uspješnu suradnju.

Hvala i svima koji su na ovim izborima prepoznali Fokus kao novu mladu ekipu koja je uspjela zadržati status parlamentarne stranke, a posebno hvala onima koji su podržali u našoj izbornoj jedinici Gorana Šimića i sve nas. Vjerujem da ćemo tu pozitivnu priču nastaviti iduće godine na lokalnim izborima - napisao je Gulam na Facebooku.

Iz kategorije: Vijesti