Datum objave: 15. Travanj 2024

Završena gradnja čvora Podi kao izravnog spoja te industrijske zone s auto cestom

Diana Ferić
Diana Ferić

Radovi na izgradnji i opremanju čvora Podi na autocesti A1 između čvorova Šibenika i Vrpolja su završeni, objavljeno je jutros na službenoj stranici Hrvatskih autocesta.

Planirano puštanje u promet čvora Podi je do kraja ovog tjedna, nakon što prođu svi testni scenariji automatskog rada naplate cestarine.

Čvor Podi projektiran je u obliku ‘poludjeteline‘ s dva cestarinska prolaza, jedan ulaz i jedan izlaz. Cijeli čvor opremljen je LED rasvjetom, čime će se značajno doprinijeti smanjenju troškova. 

 Naplatna postaja Podi bit će u potpunosti automatizirana, bez blagajnika, što znači da će se cestarina na ovom izlazu moći platiti isključivo karticom ili ENC uređajem. 

Također, u sklopu izgradnje čvora bilo je potrebno izgraditi spojnu cestu, četiri rampe, priključak za radnu zonu, tri kružna raskrižja s priključcima, dva platoa cestarinskog prolaza te izvesti proširenja kolnika autoceste za formiranje trakova za ubrzanje i usporenje, a vrijednost radova izgradnje čvora Podi iznosi oko sedam milijuna eura.

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: