Datum objave: 09. Travanj 2024

UZ 224. ROĐENDAN ROBERTA VISIJANIJA :Turistički vodiči vode vas danas zelenom turom kroz Šibenik

Diana Ferić
Diana Ferić

Inicijativa „Flora Dalmatica“ predvođena Udrugom turističkih vodiča Mihovil Šibenik danas, 9. travnja obilježit će 224. obljetnicu rođenja šibenskog botaničara svjetskog glasa, Roberta Visianija i to u sklopu programa festivala prirode „Flora Dalmatica“ koji se i ove godine održava uz podršku Grada Šibenika i Turističke zajednice Grada Šibenika. U utorak od 17 sati na rasporedu je razgled grada „Zelena tura“ uz prigodni popratni program „Zelena nit“ uz stručno vodstvo šibenskih turističkih vodičica i partnera.

Članovi udruge turističkih vodiča Mihovil Dražena Perkov, Josipa Petrina, Sandra Grgas i Zlatka Rodin vode Šibenčane i goste grada na još jednu interpretacijsku šetnju starom gradskom jezgrom uz obilazak zelenih površina i otkrivanje njihovih baštinskih priča. Bit će to četvrti put da šibenski vodiči obilježavaju godišnjicu rođenja šibenskog liječnika i botaničara Roberta Visianija rođenog 9. travnja davne 1800. godine.

Okupljanje sudionika je kraj fontane u Perivoju fra Luje Maruna ili ispred Gospe vanka grada, a osim razgleda, tura uključuje i interaktivni sadržaj što je čini drugačijom od bilo koje druge slične ture, a sve zahvaljujući umješnosti članice inicijative „Flora Dalmatica“ Sanje Mrše Vukman i njene „Zelene niti“. Tko je bio prethodnih godina, zna o čemu se radi, tko nije, saznat će u utorak na putu do groblja svete Ane i posljednjeg počivališta Roberta Visianija. Obilaskom povijesne jezgre i usponom do svete Ane, bit će riječi o Šibeniku, o Visianiju, o biljkama i svemu što ovu vezu čini dubokom i trajnom.

Prethodne prijave nisu potrebne - samo dođite i napravite đir uz stručno vodstvo tragom Roberta Visianija“, poručili su šibenski vodiči.

U okviru programa „Flora Dalmatica“ ovaj je tjedan na rasporedu još jedan interpretativna šetnja uvalom Škar uz stručno vodstvo edukatora iz Javne ustanove Priroda Šibensko – kninske županije u subotu, 13. travnja.

Iz kategorije: Vijesti