Datum objave: 09. Travanj 2024

PRAVA ŽIVOTINJA / Šibenski glumac Goran Višnjić, aktivist borbe za prava životinja, potlačenih i nevidljivih bića koja dijele ovaj svijet s nama

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenski glumac Goran Višnjić, uključio se u borbu za prava životinja, potlačenih i nevidljivih bića koja dijele ovaj svijet s nama te poziva na sudjelovanje u Maršu za životinje koji 13. travnja organiziraju Udruga Prijatelja životinja i Udruge Pobjede u Zagrebu. Borba se vodi za prava životinja koje se ubijaju u industriji hrane, koriste u pokusima ili za zabavu, a koje se zlostavlja i napušta usprkos svjesti o njihovoj patnji.
Goran Višnjić u emotivnom videu kojim podržava Marš za životinje i borbu za prava životinja kaže: -Životinje nemaju svoj glas – mi smo ti koji moramo stati u njihovu obranu, koji moramo reći nešto za njih. Mi, kao najjača vrsta na ovom planetu, mislim da smo tu da bismo bili čuvari ovog svijeta, čuvari prirode, čuvari životinja, a ne ti koji samo iskorištavaju, maltretiraju i uzimaju. Mislim da su životinje tu više da bi bili suputnici, da bi živjele s nama, a ne za nas.
Prijatelji životinja naglašavaju da su životinje danas u tolikoj mjeri potlačene od strane čovjeka da se prava svjesnih jedinki i njihovih jasnih želja za vlastitim životom potpuno izgube u svrsi masovnog iskorištavanja:
-Na njih se gleda kao na potrošne stvari, a ne na individue sa svojim potrebama i željama. Zlostavljači, ubojice i oni koji zanemaruju životinje nisu sankcionirani. Hrvatskoj trebaju promjene u zakonodavstvu i osnivanje inspekcije za zaštitu životinja. Hrvatskoj treba unapređenje Zakona o zaštiti životinja, kao i regulacija držanja egzotičnih životinja. Uz navedeno, zabrana natjecanja u vuči trupaca i zabrana držanja pasa na lancu samo su neke od promjena koje su nužne.

Video

Iz kategorije: Vijesti