Datum objave: 08. Travanj 2024

Za koji dan počinju radovi na uređenju čvora Mandalina, u Hrvatskim cestama kažu da neće biti zastoja u prometu

Diana Ferić
Diana Ferić

Radovi na prvoj fazi projekta Rekonstrukcija raskrižja državne ceste D 8 i Ulice V. Škorpika u Šibeniku– čvor Mandalina počet će za nekoliko dana sa strane poduzeća Impol TLM i ne bi se trebale stvarati veće prometne gužve jer će cijelo vrijeme magistralom biti prometovanje na dvije trake, u oba smjera, rekao je danas glavni projektant Krešimir Kozić na konferenciji za novinare koja je održana u povodu uvođenje u posao tvrtke Sarađen koja je na natječaju Hrvatskih cesta bila najpovoljnija, počeo glavni projektant Krešimir Kozić.

Istaknuo je da je posebna pozornost poklonjena upravo privremenoj regulaciji prometa jer tom prometnicom ljeti prođe i do 24 000 vozila dnevno.

"Već sada se planira i izgradnja obilaznice Brodarica tako da će Šibenik u skoroj budućnosti postati grad koji je na vrlo dobar način riješio prometovanje kroz grad. Regulacija prometa dok traju radovi na čvoru Mandalina jako je dobro zamišljena s tim da mi, koji živimo ovdje, znamo i da postoje još alternativnih pravaca preko Ražina i Zablaća tako da se nadam da će gužve biti zanemarive – istaknuo je Burić.

O prometovanju dok traju radovi govorio je i Josip Škorić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta koji je također zadovoljan što neće biti prekida prometa magistralom.

 

"Pozivam domicilno stanovništvo da maksimalno koriste alternativne pravce kako bi što manje ometali protok vozila turista. Investicija je vrijedna 6,9 milijuna eura i nadam se da ćemo za 12 mjeseci imati izvrsno riješeno križanje na vrlo frekventnom dijelu magistrale na području Grada Šibenika", rekao je Škorić.

Na tom prostoru bit će izgrađen čvor u dvije razine s dva kružna toka. Jedan denivelirani kružni tok nalazit će se na mjestu sadašnjih semafora, a drugi u Ulici Velimira Škorpika s odvojcima prema TC Dalmare, gradskoj četvrti Mandalina i novom Vatrogasnom domu. Bit će igrađen i nadvožnjak od 88 metara kojom će se prometovati magistralom iznad rotora. Radovi su vrijedni 7 milijuna eura,a trajat će 12 mjeseci.

 

Iz kategorije: Vijesti