Datum objave: 06. Travanj 2024

Predsjednik Milanović u Kninu opleo po Butkoviću i njegovoj korespodenciji s Josipom ex Rimac

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Predsjednik Republike Zoran Milanović boravio je danas u Kninu na obljetnici utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane (HVO).

Iako je trebao doći na godišnjicu osnutka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, iz Milanovićeva Ureda su ranije pojasnili da je od nadležnih institucija dobio informacije i podatke o organizatoru koji mu ranije nisu bili poznati. Neslužbeno smo doznali da je razlog za nedolazak bila informacija da je čelnik čepinskog ogranka Udruge osuđen za silovanje, što u toj udruzi nisu mogli potvrditi, javlja Danas.hr.

 "Nije se tu radilo o prijetnji za tjelesni integritet, nego o reputacijskoj šteti. HDZ-ovci bi o tome uživali, a oni su Ivana Anušića s događaja povukli dva ili tri sata prije. Možda su mi pokušali smjestiti", poručio je u subotu Milanović.

Ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića nazvao je "prodavačem karata u Slovenskoj" pa komentirao njegove poruke iz 2019. s bivšom državnom tajnicom Josipom Pleslić ex Rimac, u kojima je lobirala da se zaposli sin njezine prijateljice, a objavio ih je Faktograf.

"Mali je lukav, skrivao se okolo. Neka pazi da mu žena ne pomahnita kad vidi te poruke", poručio je Milanović. "Gospodin Braco, Sherlock Holmes Butković, kaže da ne radi s državnim firmama. Neka kaže s kim radi i kako je u šest godina postao vođeni kamiondžija", dodao je.

"Kako je moguće da Željko Sabo ide u zatvor, a u porukama Rimac i Butkovića imate takvo pogodovanje. Ona ga moli da zaposli sina svoje prijateljica u privatnoj firmi koja radi s državom. Što mislite, kolike su šanse da ga firma odbije kad ju on nazove?", upitao je predsjednik koji smatra da bi zbog dogovora koji su otkrile poruke, Butković i Pleslić trebali završiti u zatvoru.

Podsjetio je na prometnu nesreću iz studenog kojoj je bivši ministar obrane Mario Banožić ubio muškarca, inače oca dvoje djece, a do sada još nije podignuta optužnica.

"Nađite mi jedan prometni slučaj gdje se ovoliko dugo čekalo optužnicu. Tko to drži u ladici? Pa nije ovo ubojstvo Kennedyja. Je li to jednakost pred zakonom?", zaključio je Milanović.

FOTO: HINA

Iz kategorije: Vijesti