Datum objave: 31. Ožujak 2024

Objavljene kandidacijske liste za IX izbornu jedinicu, pogledajte tko je među 252 kandidata

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Prema priopćenju Državnog izbornog povjerenstva (DIP), zaprimili su 18 lista s ukupno 252 kandidata iz IX. izbornu jedinicu koja obuhvaća središnji i južni dio Zadarske županije, Šibensko-kninsku županiju i sjeverni dio Splitsko-dalmatinske županije zaprimili su 18 lista. Na nekima su poznata lica, a na nekima za većinu nas pravi anonimci.

Autohtonu Hrvatsku stranku prava – Dražen Keleminec predvodi Elvis Meić-Sidić iz Pirovca.

Listu Fokus Republika nosi poznati šibenski eko-aktivist i bivši županijski vijećnik Goran Šimić, a na njoj su još Lorenzo Ujevićao, Šime Martinovića i na zadnjem mjestu pirovački načelnik Ivan Gulam koji je i potpredsjednik Fokusa.

Listu Akcije za promjene i Agrarne stranke-pokret za hrvatsku poljoprivredu, predvodi aktualni šibensko-kninski župan Marko Jelić. Treći na listi je tribunjski načelnik Marko Grubelić, a sedma Sanja Radin-Mačukat iz Vodica, županijska vijećnica s NL Stipe Petrina. Tu su i Zlatko Česić i Goran Mladenović.

Zajedničku listu HDZ-a, HSLS-a, HDS-a, Liberalnih demokrata-HNS i HSU-a predvodi Šibenčanin, aktualni ministar Ivan Malenica. Donedavna saborska zastupnica Branka Juričev-Martinčev je na četvrtom mjestu, donedavni saborski zastupnih iz HDS-a Hrvoje Zekanović na sedmom, a šibenski gradonačelnik Željko Burić na posljednjem, četrnaestom.

Nositeljica liste političke platforme Možemo je Maja Šintić, aktivistica Na toj listi je još nekoliko Šibenčana. Tako je na drugom mjestu Ivan Slavica, a na trećem Ana Šimić.

Franko Vidović predvodi zajedničku listu Socijaldemokrata, IDS-a, PGS-a i Hrvatskih laburista.

Listu njegove bivše stranke predvodi Sabina Glasovac, ali je Tonči Restović, aktualni predsjednik šibenskog SDP-a, na visokom drugom,a mladi Šibenčanin Petar Vrvilo na 14. posljednjem mjestu.

Na listi Demokratskog pokreta je mladi Ivan Ćaleta Car.

Na ostalim prijavljenim listama nema puno kandidata iz Šibenika i okolice. Listu je u IX izbornoj jedinici predao i MOST, ali bez šibenskih kandidata. N 

Sve liste i imena sva 252 kandidata iz IX. Izborne jedinice možete provjeriti ovdje.

Iz kategorije: Vijesti