Datum objave: 28. Ožujak 2024

PREMIJER PLENKOVIĆ O ZEKANOVIĆU:"Naučio je neke stvari i sad je odličan!"

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Hrvatska demokratska zajednica danas će, kako je najavljeno predati kandidacijske liste za naredne parlamentarne izbore pa tako i za 9. izbornu jedinicu u kojoj je i Šibensko – kninska županije. Odavno je bilo izvjesno da će se na njoj naći i njihov  koalicijski partner Hrvoje Zekanović. Još se službeno ne zna na kojem je mjestu, ali je sigurno na visokom koje mu jamči odlazak u Sabor. To potvrđuju i pohvale koje je o Zekanovići izrekao premijer  Andrej Plenković u sinoćnjem intervju u središnjoj informativnom emisiji RTL -a

"Sutra predstavljam program, bit će zanimljivo za gledati. Nudimo stabilnost, snažnije i otpornije gospodarstvo, snažan geopolitički položaj Hrvatske, a ulažemo i preko dvije milijarde eura u obrazovanje. Bit će zanimljivih lica na listama, a s nama idu i koalicijski partneri”, naglasio je premijer potvrdivši da je među njima i Hrvoje Zekanović koji ga je prije četiri godine oštro kritizirao: 
„Naučio je neke stvari i sad je odličan”. Kazao je o njemu premijer Plenković. 
Mnogim dugogodišnjim članovi HDZ -a u Šibeniku i Županiji to sigurno ne paše, a i njihova interna anketa pokazala je da Zekanović ima najgori rejting od svih ponuđenih kandidata. No, kako je riječ o stranci u kojoj je glavni vođa neprikosnoven  nitko se zbog toga u Šibensko – kninskoj županiji, za razliku od Županijskog HDZ -a  Zadarske županije, nije javno pobunio pa će Zekanović vjerojatno biti bolje pozicioniran od Željka Burića koji je HDZ -u u Šibeniku donio velike rezultate ili Paška Rakića koji je u HDZ – od svojim gotovo dječačkih dana i koji se profilirao u ozbiljnog političara s empatijom za građane.
Iz kategorije: Vijesti