Datum objave: 27. Ožujak 2024

Nova kanadska veleposlanica u Hrvatskoj Jessica Blitt u prokolarnom posjetu Šibeniku kojim je oduševljena

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić primio je danas novu veleposlanicu Kanade u Republici Hrvatskoj Jessicu Blitt kojoj je to bio prvi protokolarni posjet gradu Šibeniku otkako je stupila na dužnost.

Izrazivši dobrodošlicu, gradonačelnik Burić upoznao je gošću s razvojnim potencijalima grada, kao i recentnim gospodarskim i  turističkim rezultatima Šibenika te joj je ukratko predstavio realizirane i buduće gradske projekte na području zaštite kulturne i povijesne baštine,  javne infrastrukture i visokog školstva. Pri tome je podsjetio na ambiciju razvoja Šibenika kao suvremenog grada malog i srednjeg poduzetništva, visokog školstva, turizma i zelenih tehnologija.

Šibenik se posljednjih godina u nacionalnim, ali i europskim okvirima, profilirao kao grad iznimnog potencijala na mnogim područjima, od poduzetništva i gospodarstva do turizma, kulture i visokog školstva. Pri tome nije izgubio atribut ugodne i mirne obiteljske sredine i to je činjenica koja oduševljava sve naše goste“, kazao je, uz ostalo, gradonačelnik Burić, zahvalivši kanadskoj veleposlanici Blitt na posjeti koja je, kako je istaknuto, otvorila priliku za unapređivanje međusobnih veza, jačanju prijateljskih odnosa, razmjeni informacija i stvaranju podloge za uspostavu i napredak svih vidova suradnje.

Veleposlanica Blitt izrazila je oduševljenje razvojem Šibenika koji je, kako je kazala, prvi put posjetila prije 20-ak godina, zahvalila se na prijemu te istaknula kako su ovakvi susreti i komunikacija od vitalnog značaja za daljnje produbljivanje prijateljske suradnje dviju država i gradova u njima na mnogim područjima.

Iz kategorije: Vijesti