Datum objave: 20. Ožujak 2024

PRENOSIMO: Investitorica iz Bugarske planira na Zlarinu izgraditi luksuzne vile s bazenima

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Nekoliko stambeno – poslovnih objekata uskoro će niknuti na Zlarinu, na rubu samog naselja piše Slobodna Dalmacija. Zlarin, otok koralja, kako ga još nazivaju, nije se uspio othrvati strancima i njihovim eurima, pa bi tako u unutrašnjosti školja, na samom rubu jedinog mjesta, uskoro trebalo niknuti nekoliko stambeno- poslovnih objekata iza kojih stoji investitorica iz - Bugarske, Valentina Nikolaeva Mineva, prenosimo iz Slobodne Dalmacije.

Ulagačica s adresom u Sofiji, bugarskoj metropoli, od dotadašnjih privatnih vlasnika s hrvatskim i srbijanskim adresama, otkupila je na Zlarinu šest parcela ukupne površine od čak 5430 četvornih metara. Na objedinjenim zemljištima, a što se može iščitati iz zahtjeva za izdavanje građevinskih dozvola, uz stambene objekte trebali bi biti izgrađeni i otvoreni, vanjski bazeni, pa logika stvari nalaže da će jednom izgrađeni objekti biti namijenjeni za iznajmljivanje ili prodaju.

Dodajmo i kako je prema Urbanističkom planu grada Šibenika, kojem Zlarin administrativno pripada, riječ o području mješovite namjene u kojoj je dopuštena stambena izgradnja, pa prepreka, što se toga tiče, ne bi smjelo biti.

- Već dugo nismo imali u ponudi građevno zemljište na Zlarinu, barem u nekoliko zadnjih mjeseci. Inače, za otoke u šibenskom arhipelagu uvijek imamo upita, a što se tiče nekog profila investitora – nema tu nekakvih pravila – kazali su u agenciji za nekretnine "Palace".

Inače, prema podacima Porezne uprave za 2022. godinu, koje je objavio portal Lider, strancima su prodana ukupno 4284 stana u cijeloj Hrvatskoj. Većina kupoprodaja koncentrirana je na priobalne nekretnine, njih čak 90 posto je na Jadranu.

Zanimljiv je i podatak da stranci kupe svaki četvrti apartman na obali, piše Slobodna Dalmacija.

FOTO: Gojko Vukov Colić

Iz kategorije: Vijesti