Datum objave: 12. Ožujak 2024

SDP - ova PRESSICA / Restović najavo da će se na sutrašnjoj sjednici GV fokusirati na pražnjenje septičkih jama u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski SDP sazvao je konferenciju za medije uoči sutrašnje sjednice Gradskog vijeća zbog načina na koji gradonačelnik Burić odgovara na pitanja vijećnika te zbog niza poskupljenja na štetu građana.

Vrijeđanje, omalovažavanje i izbjegavanje odgovora na konkretna pitanja. To je gradonačelnikov ustaljen princip komunikacije s vijećnicima. Tko od vijećnika ima malo više sreće on bude nesposoban, mlad i neupućen, a tko ima manje sreće on bude glup i ne zna o temi ništa. Stalno se nadam da će to prestati i to isključivo radi demokracije. Ne mogu se oteti dojmu da gradonačelnik, a sada i svi HDZ-ovci, kopiraju premijera koji to radi na višem nivou gdje otvoreno vrijeđa i vas novinare, a u krajnjem slučaju i cijelu opoziciju” rekao je Tonči Restović, predsjednik Gradske organizacije SDP Šibenik.

Restović je kazao kako je i ova sjednica pretrpana točkama jer se Gradsko vijeće saziva samo u krajnjem zakonskom roku. Mišljenja je da ga i ne bi sazivali da nema tog roka.

Nema tu nekih pretjerano važnih točaka. Jučer smo dobili dopunu s gradonačelnikovim izvješćem o radu pa valjda sad trebamo u jedan dan to pregledati i nešto komentirati. Sutra ćemo, ipak, naglasak staviti na pražnjenje septičkih jama i nešto što gotovo svi gradovi i općine u okruženju grada Šibenika imaju, a to je subvencioniranje pražnjenja tih jama. Zadar to radi, Vodice rade, mi smo to predlagali i zadnje dvije godine pa nikako da se to usvoji. Gradonačelnik je sklon na razna uzimanja, a nikako da podigne kvalitetu života građana”, kazao je Restović, napomenuvši kako na sjednici Gradskog vijeća neće biti riječi o ponudama za projekt Batižele nakon šture informacije u javnosti da su stigle dvije ponude..

Petar Baranović, predsjednik Savjeta gradske organizacije SDP-a Šibenik podsjetio je na niz poskupljenja u gradu Šibeniku, od komunalne naknade, cijene usluge odvoza otpada, cijene vode, višekratno cijene parkinga i na kraju i zimske i ljetne cijena parkinga u obuhvatu čitavog grada.

Tvrditi da dižete cijenu parkinga građanima Šibenika, u iznosima od 25 do 40 posto na parkiralištu u Dragi, na parkiralištu Izgradnje, zato da bi olakšali parkiranje stanarima stare gradske jezgre jednostavno nije istina. Istina leži u poslovnim rezultatima poduzeća Gradski parking i ako je to tako onda se to jasno treba reći građanima, a ne svoje poteze stalno umotavati u manipulacije javnošću „, kazao je Baranović otvarajući pitanje gradonačelniku Buriću, kada kani prestati s poskupljenjima koja nisu usklađena sa stopom inflacije, nego višekratno veća.

Baranović se zapitao i koja je politika gradske vlasti te sam odgovorio da svi budemo na periferiji u trgovačkim centrima.

Tražimo da se prekine s ovim financijskim divljanjem, jer đabe je hrvatskoj Vladi što se pokušava dopasti dizanjem plaća uoči parlamentarnih izbora, kad njihovi lokalni dužnosnici to povećanje anuliraju udaranjem stalno novih i viših harača”, zaključio je Baranović, prenosima sa Šibenskog portala.

 

Iz kategorije: Vijesti