Datum objave: 10. Ožujak 2024

Restovića boli glava zbog 234. HDZ -ovog obećanja ceste Šibenik-Dniš-Knin,a Grbina zbog HDZ-ove korupcijske hobotnice

Diana Ferić
Diana Ferić

Peđa Grbin, predsjednik SDP-a Hrvatske i Tonči Restović, predsjednik šibenskog SDP-a održali su danas konferenciju za novinare na kojoj su se, među ostalim, osvrnuli na jučerašnji govor premijera Andreja Plenkovića na 34. rođendanu HDZ -a u Šibeniku, ali i na stanje u Hrvatskoj. Peđa Grbin prje toga se sastao s predstabnicima GO i ŽO SDP -a u Šibeniku.

Mislite da vas boli glava od juga, a vjerojatno vas boli glava od jučerašnjih poruka premijera Plenkovića. To je bio 234. put da je netko iz HDZ-a tko je došao na vlast obećao brzu cestu Knin-Drniš-Šibenik. Ako nas lažete, lažite nas drugim stvarima. Ono što će SDP sigurno raditi drugačije je ono što obećamo, to ćemo i ostvariti”, kazao je Restović.

Naglasio je kako mu je jedan od najvažnijih prioriteta besplatni vrtić za sve.

Iako sam o tom govorio u lokalnoj kampanji, a vidimo da mnogim gradonačelnicima, pa tako i našem, to nije niti u primisli. Zato smo izašli sa planom, da uz samo jedan posto izdvajanja iz državnog proračuna omogućimo besplatne vrtiće za sve. To će omogućiti ženama da rade i ostvaruju se u poslovnom smislu”, rekao je.

Peđa Grbin rekao je kako je Restović iznio samo jedan dio njihovog programa.

Kada govorimo o besplatnim vrtićima, HDZ-ov odgovor je da nismo imali dovoljno zastava na skupu. Kada mi govorimo o tome da možemo osigurati da svi umirovljenici imaju dostojnu mirovinu, njihov odgovor je da smo rusofili. Kada govorimo da plaće treba povećavati u svim sektorima, a ne samo u javnom, odgovaraju da mi nismo dovoljno Hrvati.. Mi u ovom trenu doista imamo dvije Hrvatske, jednu koja se bori floskulama i napada sve ostale. Optužuje ih da su licemjeri, po 234. put obećava ono što nisu ostvarili. Tu je i druga Hrvatska, ona koja govori o stvarnim problemima ljudi. Hrvatska ne može dalje dok HDZ-ova korupcijska hobotnica svoje krakove veže oko vrata naših sugrađana, guši ih i ne da nam da idemo dalje. Ovo su izbori na kojima Hrvatska odlučuje hoće li ostati demokracija ili će postati zemlja slična Vučićevoj Srbiji”, zaključio je Grbin.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio i  kako  "Hrvatska ne može dalje sve dok HDZ-ova korupcijska hobotnica svoje krakove veže oko vrata naših sugrađana".

To je bio osvrt na  novu medijsku objavu SMS prepiske iz mobitela Josipe Pleslić, (bivše Rimac) iz kojih je, kako navodi, vidljivo na koji je način “rušila” odluke, među ostalim, Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Vjerojatno ste čitali nastavak sage o radosti i lipoti. To više nije samo priča o Turudiću i Josipi Rimac. To je priča o sustavnoj korupciji u hrvatskom društvu. Danas smo čitali o tome kako su se s predsjednikom Visokog upravnog suda dogovarale odluke u pojedinim predmetima”, izjavio je šef SDP-a.

Ustvrdio je da HDZ onemogućava Hrvatskoj i njenim građanima da napreduju.

FOTO: Facebook SDP Hrvatska

 

Iz kategorije: Vijesti