Datum objave: 08. Ožujak 2024

ŠIBENSKI MARŠ ZA ŽENSKA PRAVA : Ovim tempom u Hrvatskoj ćemo za 300 godina dostići ravnopravnost spolova!

Stanko Ferić
Stanko Ferić
Noćni marš za ženska prava održan je večeras u Šibeniku na kojem je sudjelovalo sedamdesetak, uglavnom mladih žena prosvjednica s brojnim parolama od onih koje su zazivale pravo na pobačaj do onog koji je tražio isplatu zaostalih plaća radnicama Revije.Od parola na transparentima zapela nam je za oko parafraza na Baby Lasagnu. „Ovdje mačka neće mjaukati nazad svom navodnom vlasniku, već će gnjevno zarežati”. 
 
Marširale su Kalelargom  do katedrale sv. Jakova, u povodu Međunarodnog praznika žena.
 
Njihova poruka je da ga žene moraju obilježavati na ulici, upozoravajući na se probleme i zlostavljanja kojima su izložene, a ne zadovoljiti se poklonjenim cvijećem i bombonijerama, kako je kazala jedna od organizatorica Maja Šintić iz udruge Š.U.M. jer žene su u hrvatskom društvu i dalje neravnopravne. Prema riječima Snježane Klarić iz udruge Fotopoetika, koja je također organizirala ovaj prosvjed, ako budemo išli ovim tempom trebat će nam još 300 godina da dostignemo željenu razinu ravnopravnosti.
 

Na prosvjedu su od političara bili Tonći Restović i još neki SDP -ovci te Iris Ukić Kotarac, zamjenica šibensko – kninskog župana. 

 

Video

Iz kategorije: Vijesti