Datum objave: 06. Ožujak 2024

Potpisan sporazum o suradnji Šibensko - kninske i Ličko - senjske županije na lokalnim sajamskim manifestacijama

Diana Ferić
Diana Ferić

Sporazuma o partnerstvu i suradnji između Šibensko-kninske i Ličko-senjske županije, kojim je utvrđena suradnja dviju županija u organizaciji popularnih sajamskih manifestacija - 13. Sajma agroturizma Šibensko-kninske županije te 26. izdanja Jeseni u Lici potpisali su danas Marko Jelić, šibensko – kninski župan i Ernest Petry, župan Ličko – senjske županije.

Sajam agroturizma Šibensko-kninske županije održat će se i ove godine u Skradinu, na ulazu u Nacionalni park „Krka“ 30. travnja i 1. svibnja, a uz autohtone i domaće prehrambene i ostale proizvode te gastro-specijalitete, nudi raznolike sadržaje koji promoviraju kako kulturnu baštinu, tako i ruralni turizam. Prošlogodišnji, 12. Sajam agroturizma posjetilo je čak 30.000 domaćih i stranih gostiju, a svoje proizvode izložilo oko 150 izlagača iz Šibensko-kninske županije i cijele Hrvatske.  

Ponosni smo što se Sajam agroturizma održava već 13. put u pitoresknom Skradinu, i to na praznik kada posjećenost Nacionalnog parka „Krka“ bude znatno veća. Prošle godine kada nam je županija partner bila Međimurska županija, imali smo izuzetno puno pozitivnih reakcija na organizaciju Sajma, i od strane posjetitelja, i od strane proizvođača, tako da sam siguran da će i ovogodišnje izdanje Sajma polučiti jednako uspješne rezultate i da ćemo s Ličko-senjskom županijom ostvariti odličnu suradnju – kazao je župan Jelić i pozvao sve zainteresirane da Sajam agroturizma u Skradinu posjete u što većem broju”, kazao je župan Jelić.

Župan Ličko-senjske županije Ernest Petry zahvalio se županu Jeliću na pozivu na suradnju te okupljene upoznao s organizacijom izložbeno-prodajne i tradicijske manifestacije Jesen u Lici, koja se po običaju održava u Gospiću prvog vikenda u listopadu:
„Iznimno nam je zadovoljstvo zajednički organizirati nastup izlagača na 13. Sajmu agroturizma, a raduje nas i to što će Šibensko-kninska županija sudjelovati u organizaciji 26. izdanja manifestacije Jesen u Lici, u sklopu koje se prošle godine, po prvi put, održao i festival ličke glazbe - „Lika Fest“. Prošlogodišnju, jubilarnu 25. Jesen u Lici posjetilo je oko 30.000 posjetitelja, a svoje proizvode izložilo preko 350 izlagača”, istaknuo je i dodao da će Ličko-senjska županija na 13. Sajmu agroturizma predstaviti svoju bogatu kulturnu baštinu, turistički potencijal te autohtone, visokokvalitetne i ekološke proizvode malih proizvođača i poljoprivrednih gospodarstvenika.         

Podsjetimo, 13. Sajam agroturizma Šibensko-kninske županije organizira Šibensko-kninska županija, u suradnji s JU Razvojno inovacijski centar AluTech, JU Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, Turističkom zajednicom Šibensko-kninske županije, Gradom Skradinom, Hrvatskom gospodarskom komorom - Županijskom komorom Šibenik i Obrtničkom komorom Šibensko-kninske županije - Udruženjem obrtnika Šibenik, a županija partner je Ličko-senjska županija.

Iz kategorije: Vijesti