Datum objave: 06. Ožujak 2024

Branko Peran gradi političku karijeru u novoj stranci - Hrvatskoj stranci umirovljenika

Diana Ferić
Diana Ferić

Branko Peran, široj javnosti najpoznatiji kao nekadašnji načelnik Policijske uprave šibensko-kninske novi je član Hrvatske stranke umirovljenika. Imenovan je povjerenikom te stranke za Šibensko-kninsku županiju, upravo pred nacionalne izbore što može značiti samo jedno, a to je da u toj stranci želi ostvariti svoje političke ambicije.

Pokazivao ih je i u svojoj bivšoj stranci HDZ -u, ali nije uspio pa je postao oponent vladajućoj garnituri i često je kritički istupao u javnosti. Vodio je i dobio sudski spor s tadašnjim županom Goranom Paukom.

Prema riječima Veselka Gabričevića, predsjednika HSU-a, ta je stranka spremna na spremna na predizbornu koaliciju s nekom od srodnih stranaka.

Peran je doktor znanosti i dragovoljac Domovinskog rata s velikim doprinosom u stvaranju Hrvatske. Nakon rata obnašao je visoke i važne dužnosti u MUP-u i Ministarstvu pravosuđa kao ravnatelj Uprave za zatvorski sustav. Ja sam ga upoznao s programom HSU-a i on je nakon par dana donio odluku da postane član naše stranke”, rekao je Gabričević.

Iz kategorije: Vijesti