Datum objave: 26. Veljača 2024

ITU MEHANIZAM / Grad Šibenik dobio bespovratno 400 000 eura za Centar za mlade i unaprijeđenje komunalnog prijevoza

Diana Ferić
Diana Ferić

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić boravi danas u gradu Šibeniku gdje je s gradonačelnikom Željkom Burićem potpisao Sporazum o korištenju bespovratnih sredstava tehničke pomoći za ITU mehanizam te Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za „Izradu Strategije razvoja urbanog područja Šibenik“.

Vrijednost Sporazuma iznosi 400.000,00 eura, a podrazumijeva rashode za zaposlene, materijalne troškove, troškove edukacija i rashode potrebne za učinkovitu provedbu aktivnosti Posredničkog tijela u Odsjeku za pripremu i provedbu ITU mehanizma Grada Šibenika.

Vrijednost Ugovora iznosi 46.209,42 eura te se odnosi na troškove izrade Strategije razvoja urbanog područja Šibenik za razdoblje 2021.-2027. (SRUP), troškove izrade strateške procjene utjecaja na okoliš SRUP-a kao i troškove usluge provedbe prethodnog vrednovanja SRUP-a.

ITU mehanizam najveći je element direktne potpore gradovima, a za šibenske projekte ukupan predviđeni iznos je 22 milijuna eura. Putem ovih ulaganja želimo postići da gradovi budu još zeleniji, tehnološki napredniji i održiviji. Kako je Šibenik i do sada bio izuzetno dobar u povlačenju europskih sredstava, vjerujem kako će ova sredstva donijeti dodanu vrijednost, kvalitetan razvoj i kontinuitet projekata koji se u Šibeniku realiziraju“, kazao je ovom prilikom ministar Erlić.

Gradonačelnik Željko Burić zahvalio se ministru na dosadašnjoj uspješnoj suradnji.

ITU mehanizam sjajan je program kroz koji planiramo realizirati dva projekta od iznimnog javnog interesa. Prvi je Centar za mlade gdje ćemo civilnim udrugama i mladim ljudima, koji su nosioci razvoja svake sredine pa tako i grada Šibenika, osigurati suvremene prostore u kojem će nastaviti svoj rad i djelovanje. Drugi projekt je nastavak ulaganja u komunalni prijevoz, a to je uređenje Prometno-logističkog centra javnog autobusnog gradskog prijevoza na Podima“, istaknuo je gradonačelnik Burić.

Ministar i gradonačelnik ranije tijekom dana nazočili su konferenciji „EU FONDOVI - Nove prilike 2021.-2027.“ koja se održava u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u Adriatic Business Centru – ABC u Šibeniku.

Iz kategorije: Vijesti