Datum objave: 14. Veljača 2024

ČESTITKE / Šibenčani su četvrti put prvaci Dalmacije u skijanju

Diana Ferić
Diana Ferić

Članovi Skijaškog kluba  Šibenik  ponovno su prvaci Dalmacije, pokraj Splićana koji u dalmatinskim okvirima skijaška sila s dugom  tradicijom i  Zadrana koji također ima znatno dužu skijašku tradiciju od Šibenčana. Tu su titulu ponijeli već četvrti put, a u šest godina, koliko postoje, osvojili su jednom drugo i jedne godine treće mjesto.

 
Prošle subotu, 10. veljače  na skijalištu Čajuša na Kupresu održana je veleslalomska utrka koja se bodovala za DALSKI, otvoreno prvenstvo Dalmacije, na kojoj su sudjelovali i skijaški klubovi iz BIH i to iz Kupresa, Kreševa i Banja Luke, te za Otvoreno prvenstvo šibensko-kninske županije.
 
Bilo je prijavljeno nešto više od 70 natjecatelja, svih uzrasta, ali najviše mlađih dobnih skupina koji su ove godine oduševili  svojom hrabrošću i napretkom,  skijajući u vrlo teškim uvjetima.
 
 
„Plan je  bio da se trka održi u nedjelju 11. veljače 2024.g., međutim, održana ja dan prije zbog iznimno teških uvjeta i nedostatka snijega radi čega smo doslovno zadnja 2 dana „držali snijeg na aparatima“ s noćnim polijevanjem staze i posipanjem velike količine soli. Da stvar bude gora i kiša je padala te je još više otežavala situaciju.Sve pohvale cjelokupnoj organizaciji i ekipi koja je pokazala enormni angažman, posebno našem prijatelju i proslavljenom skijaškom treneru Davoru Komšiću (Ski Klub Nordis, ocu naših olimpijaca Andree i Daria Komšića), ekipi iz Ski kluba Striž Tomislavgrad, kao i domaćinima iz Adria ski.Koliko god su uvjeti bili teški i iscrpljujući, toliko smo bili ponosni na takmičare, posebno one mlađeg uzrasta, koji su treninge i trku shvatili vrlo ozbiljno i od početka pristupili treninzima, ogledu staze i na kraju trci”, kaže Vjeran Pajić, predsjednik šibenskog skijaškog kluba.
 
Bez obzira na iznimno „tešku stazu“ s kombinacijom leda, nakupljenog toplog snijega, kiše i ponegdje malo trave, gotovo svi natjecatelji  su došli do cilja. Posebno su se istaknuli članovi Ski kluba Šibenik:  Moris Macura (U21) koji je odvozio najbrže vrijeme staze i koji iako nikada nije bio u nekom trenažnom modelu, ne bi puno zaostao za skijašima koji se profesionalno bave skijanjem potom, također u kategoriji U12, Šimun Skračić koji po vremenu bio ispred cijele kategorije (U14), a tu su i  Borna Bobek, Skert Frane, Nela Paić, Eva Lokas, Mirta Antić, Sara Skert, Max Macuru, Rina Šišara te Ivan i Ratko Mikulandru.
 
 
Zbog loših vremenskih uvjeta izostao je rekordni broj posjetitelja koji se očekivao, nije organizirana utrka na sanjkama, ski škola za početnike i naprednije ni svečana večera za sve Šibenčane, kako je to bilo ranijih godina, ali su zadovoljni jer su  izvukli  maksimum, natječući se u krajnje otežanim uvjetima.
Iz kategorije: Vijesti