Datum objave: 11. Veljača 2024

130. GODINA DVD -a ŠIBENIK / Šibensko vatrogastvo u doglednoj budućnosti imat će kvalitetnije uvjete za razvoj i organizirano djelovanje

Diana Ferić
Diana Ferić

Svečanom skupštinom koja je održana u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku obilježena je 130. obljetnica Dobrovoljnog vatrogasnog društva Šibenike organiziranog vatrogastva u Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji.

Uz sadašnje i bivše pripadnike DVD-a Šibenik, svečanosti su prisustvovali i njihove kolege iz drugih DVD-ova i PVP-i, predstavnici Županijskih vatrogasnih zajednica te uzvanici i gosti, među njima i Ante Sanader, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, Slavko Tucaković, državni tajnik i glavni vatrogasni zapovjednik,  Željko Burić, gradonačelnik Grada Šibenika, Marko Jelić, šibensko-kninski župan, msgr. Tomislav Rogić, šibenski biskup, Darko Dukić, županijski vatrogasni zapovjednik, Volimir Milošević, zapovjednik JVP Šibenik te brojni drugi.

Svečanost je otvorio Zoran Smolić, predsjednik DVD-a Šibenik, dok je o povijesti postrojbe i njezinom radu govorio Goran Bujas, zapovjednik DVD-a Šibenik. 

Obraćajući se prisutnima, gradonačelnik Željko Burić zahvalio je sadašnjim i bivšim članovima DVD-a Šibenik na humanosti i predanosti njihovom časnom pozivu.

Obilježavajući 130 godina Dobrovoljnog vatrogasnog društva Šibenik te organiziranog vatrogastva u Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji sa zadovoljstvom mogu kazati kako će šibensko vatrogastvo u doglednoj budućnosti imati višestruko kvalitetnije uvjete za razvoj i organizirano djelovanje od sadašnjih. Pri tome mislim na skoro 20 tisuća četvornih metara zemljišta na području bivše vojarne Bribirski knezovi na kojemu će, uz ostale sadržaje u sklopu Centra za borbu protiv prirodnih katastrofa i klimatskih promjena, biti sagrađen novi vatrogasni dom. Izgradnjom novog vatrogasnog doma Grad Šibenik želi odati počast vatrogascima koji su nastradali u Kornatskoj tragediji“ – kazao je, uz ostalo gradonačelnik Burić.

Čestitkama su se, u svom obraćanju pridružili i župan Marko Jelić, šibenski biskup, msgr. Tomislav Rogić, predsjednik HVZ-a Ante Sanader te državni tajnik i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Župan Jelić istaknuo je važnost dobrovoljnog vatrogastva na području županije te se zahvalio svim članovima DVD-a Šibenik na njihovom predanom i požrtvovnom radu i uputio im čestitke povodom obilježavanja ove velike i značajne obljetnice. 

Na kraju svečanosti zaslužnima su uručena odličja i priznanja, vatrogasne spomenice i zahvalnice.

 

Iz kategorije: Vijesti