Datum objave: 11. Veljača 2024

DUKIĆ O PRIJAVI ZA MIRNO OKUPLJANJE:Bio sam s ovim ljudima na Šibenskom mostu 1991., ali izgleda da nam je protivnik tada bio "lakši"

Diana Ferić
Diana Ferić

Boris Dukić, predsjednik Mjesnog odbora Zaton dobio je prijavu Policijske uprave šibensko kninske za to što mirno okupljanje mještana Zatona i Rasline koje je održano 28. siječnja ove godine nije bilo prijavljeno. Mještani su se okupili spontano, nezadovoljni projektnim rješenjem po kojem će biti rekonstruirano raskrižje za Zaton na državnoj cesti DC 8, kod Šibenskog mosta Izrazili su svoje neslaganje i apelirajući na Grad Šibenik da traži od Hrvatskih cesta da se taj projekt revidira.
„Eto stigla je i prijava za mirno okupljanje Zatona i Rasline na mostu 28. siječnja 2024.
Zašto baš meni!? Ne znam.Ali nije mi krivo jer sam s ovim istim ljudima iz Zatona i Rasline bio na ovom istom mostu i u rujnu 1991. Sad su nam se još pridružila i naša dica.Te daleke 1991. smo pobjedu izvojevali,a ova sadašnja će vjerovatno ostati na ovoj prijavi.Očito nam je tadašnji ,,protivnik,,bio lakši”, napisa je Dukić na svom Facebook portalu.

Izražavanje nezadovoljstva postojećim prometnim rješenjem ne prestaje jer je ono, kako smatraju mještani, ali i mnogi stručnjaci, pogibeljno. Predlažu da se projekt revidira i umjesto križanja s četiri trake napravi kružni tok. Hrvatske ceste su obećale da će preispitati projekt i to u suradnji s Fakultetom prometnih znanosti u Zagrebu, ali gradilište je aktivno i radovi se nastavljaju. Danas će o tom problemu na šibenskom mostu govoriti prometni stručnjak, dr.sc. Željko Marušić.

Iz kategorije: Vijesti