Datum objave: 10. Veljača 2024

DR. BURA O BORBI ZA KRUŽNI TOK: Bolje nas razumiju u Zagrebu nego naša gradska vlast koja odbija preuzeti odgovornost

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon prijave Državnom inspektoratu  Strabag, izvođač radova na rekonstrukciji raskrižja Jadranske magistrale i izlaza iz Zatona i  Rasline postavio je table sa svim podacima o toj investiciji, ali  nisu je pričvrstili nego samo zabili  u šljunak pa bi ih jači vjetar mogao lako srušiti, kao piće na svom Facebook portalu dr. Miljenko Bura koji je i podnio tu prijavu te problematizira neispunjavanje zahtjeva za zatvaranjem gradilišta dok se projekt budućeg raskrižja , za kojeg građani smatraju da je pogibeljan ne revidira što im je obećano iz Hrvatskih cesta. 

 „Da li smo nešto postigli sa protestom i ovim daljnjim interesom za sebe i sve one koji će ikada proći tim novim križanjem kod Šibenskog mosta?Kako bi oni ozbiljniji rekli, svi su na nogama, ali jedino zbog čega ne mogu "natrag" je to što bi se to tumačilo kao "politički poraz", zamislite, protiv svog naroda, koji traži jedino da ih Grad Šibenik zaštiti što je i njegova obaveza. Zato se to ne može zaustaviti i odgoditi za par mjeseci! I naravno, izgubilo bi se nešto novaca.A to što za ovo križanje treba napraviti "reviziju cestovne sigurnosti" zbog mogućeg lošeg rješenja, nepotrebnog stradanja i gubitka ljudskih života to već nije dovoljan razlog da se radovi zaustave?”, pita se dr. Bura i dodaje: „ Hrvatske ceste su nedavno naručile "reviziju cestovne sigurnosti" za križanje, koja još nije gotova i to možemo shvatiti kao dodatni napor HC i uvažavanje naših nastojanja "u okviru mogućeg modificiranja i dopune projekta koji se izvodi". To znači da smo ostavljeni sami i da Grad ne želi barem podijeliti odgovornost za ovo loše rješenje, kao da su samo HC-e za sve ovo krive. Ipak nisu! 
U prostornom planu Grada Šibenika predviđeno je upravo ovakvo "četverostruko križanje" a ne kružni tok ili nešto treće! Prostorni plan donosi Grad, a ne HC. Uglavnom, više nas razumiju u Zagrebu nego u Šibeniku, čak i HC i inspekcije nas više razumiju i uvažavaju!”, zaključuje.
Iz kategorije: Vijesti