Datum objave: 09. Veljača 2024

Građani traže zatvaranje gradilišta novog raskrižja kod Šibenskog mosta, poslali prijavu Državnom inspektoratu

Diana Ferić
Diana Ferić

Građani su prije tri dana prijavili Državnom inspektoratu gradilište novog raskrižja u blizini Šibenskog mosta, na križanju Jadranske magistrale s cestom za Zaton i Raslinu  tražeći da se zbog niza nepravilnosti zatvori,ali inspektor još nije bio na terenu.  

"Na cesti D8 kod Šibenskog mosta, unatrag tri tjedna odvijaju se radovi na križanju s cestom za Zaton. Na mjestu radova nema oznaka koje su obavezne na gradilištu, prije početka radova. Veliki problemi oko projekta i poremećaja prometa  koji su nastali ne mogu se niti prijaviti jer se ne vide potrebni podaci o investitoru, projektantu, izvođaču  i sve ostalo što propisi propisuju. Molimo  hitno zatvaranje  gradilišta  zbog svega ovoga, ali i  zbog činjenice da su Hrvatske ceste  najavile  neophodne promjene u planiranom projektu koje bi trebale  unaprijediti stupanj sigurnost  koji nije dovoljan sa sadašnjim projektom prema kojem je počela gradnja raskrižja. Smatramo da sva upozorenje stručnjaka  da se gradi „pogibeljno” križanje zahtijevaju prethodno usuglašavanje  i javnu prezentaciju novog rješenje koje treba biti napravljeno s Fakultetom prometnih znanosti  i zaustavljanje daljnjih radova do tada”, stoji u toj prijavi.
Investitor rekonstrukcije tog križanja su Hrvatske ceste, a izvođač radova je Strabag. Vrijednost ugovorenih radova je oko 640 tisuća eura. Rok izvođenja je četiri mjeseca. 
Iz kategorije: Vijesti