Datum objave: 07. Veljača 2024

Šibenska gradska uprava pripremila i objavila internetskom obliku Proračun za 2024. u malom

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik pripremio je i objavio Proračun u malom 2024., odnosno vodič kroz proračun za građane, a riječ je o publikaciji kojom se nastoji građanima približiti gradske financije i što bolje ih upoznati s najvažnijim dokumentom potrebnim za funkcioniranje grada.

Proračun u malom objavljen je u elektronskom izdanju na internetskoj stranici Grada Šibenika i prikazuje ključne investicije i projekte iz različitih područja djelokruga rada Gradske uprave, ulaganja u podizanje razine komunalnog standarda, aktivnosti na započetim te pripremi dokumentacije za nove projekte. Prikazan je plan ulaganja u javnu i poduzetničku infrastrukturu, poticanje kulturnih i društvenih aktivnosti kao i skrbi za osjetljive skupine naših sugrađana.

Proračun Grada Šibenika za 2024. godinu iznosi 75.670.458 eura, a novosti koje su utjecale na planiranje ovogodišnjih proračunskih prihoda i primitaka vezane su uz donesene izmjene poreznih propisa te propisa iz proračunske regulative u području obračuna i oporezivanju plaća i drugih dohodaka, oporezivanju poreza na dobitak i poreza na dodanu vrijednost, fiskalizaciji računa i naplati lokalnih poreza.

Kvaliteta života naših sugrađana primarni je motiv kojim smo se vodili u planiranju projekata, poduzetništvo povezujemo s visokim obrazovanjem te digitalnim i zelenim tehnologijama. Nastavljamo ulaganja u očuvanje kulturne i prirodne baštine, potičemo zelena i energetska rješenja u obnovi i unapređenju komunalne infrastrukture. Dodatno ćemo oplemenjivati sportsko-rekreativnu infrastrukturu i sadržaje za mlade jer je ulaganje u mladog čovjeka zalog za budućnost.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Proračun u malom za 2024.godinu možete pogledati na POVEZNICI.

Iz kategorije: Vijesti