Datum objave: 02. Veljača 2024

VELJAČA PREVRTAČA / Do sredine ovog mjeseca sunčano i toplo, a onda će zima ipak "pokazati zube"

Diana Ferić
Diana Ferić

Idući tjedan očekuje nas nastavak proljeća uz obilje sunca i porast temperature zraka. Prema dostupnim prognostičkim materijalima proljeće u zimi nastavlja se do sredine veljače. Veljača prevrtača ipak će pokazati svoje prevrtljiv karakter krajem mjeseca uz pad temperature, obilnu oborinu i udare vjetra, ističe u svojoj prognozi meteorolog N1 televizije Bojan Lipovšćak.

Na Jadranu danas umjerena do jaka bura, lokalno s olujnim udarima, poslijepodne će na sjevernom dijelu oslabjeti, u noći i drugdje. Najviša dnevna temperatura između 5 i 10, duž obale i na otocima od 10 do 15 Celzijevih stupnjeva.

Tijekom vikenda također nas očekuje promjenjivo oblačno vrijeme te nešto sunca, U subotu ujutro u unutrašnjosti će biti mjestimice magle, dok će dan biti prožet suncem uz puhanje slabog sjeverozapadnjaka.

Više naoblake biti će u istočnim krajevima unutrašnjosti te poslijepodne na sjevernom Jadranu. Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti oko 12, na Jadranu od 13 na sjevernom dijelu do 17 na jugu i otocima

 

U nedjelju promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima i toplije. U istočnim krajevima unutrašnjosti povremeno će biti povečane naoblake. Na Jadranu će puhati slab do umjereni sjeverozapadnjak. Temperature zraka ujutro i noću u unutrašnjosti od -2 do 2 a na Jadranu i uz Jadran jutarnje oko 8, najviše dnevne oko 15 na otocima južnog Jadrana i do 17.

Iz kategorije: Vijesti