Datum objave: 31. Siječanj 2024

NOVI GRADSKI PROJEKT / Prvi put se sastalo Povjerenstvo za gradnju krematorija na Kvanju

Diana Ferić
Diana Ferić

Utvrđena je dinamika početnih radnji za gradnju krematorija na groblju Kvanj na prvom radnom sastanak Povjerenstva za gradnju krematorija koje se sastalo jučer. To će biti prvi krematorij u Dalmaciji.

Najprije će u katastarski plan biti  ucrtana postojeća cesta do Kvanja,  a sve u cilju pojednostavljenja budućih  imovinsko-pravnih, odnosno zemljišno-knjižnih odnosa na zemljištu gdje će se pozicionirati objekt krematorija te urediti pristupna prometnica i parkirališna površina.  

Uslijedit će poduzimanje pravnim propisima predviđenih radnji koje prethode izradi glavnog i izvedbenog projekta krematorija te prometnice i parkirališta za potrebe Gradskog groblja Kvanj, a za to vrijeme ispitat će se mogućnost sufinanciranja projekta iz sredstava Europske unije.  

Idejno rješenje krematorija na Kvanju za šibensku gradsku tvrtku Čempresi izradila je zagrebačka tvrtka „Oktostilon“ j.d.o.o, a ista projektna kuća angažirana je, podsjetimo,  i na izradi idejnog projekta.

Idejnim projektom će se obuhvatiti arhitektonski i projekti konstrukcije krematorija, vodovoda i odvodnje, uređenja okoliša kao i strojarski projekt, elektrotehnički projekt, idejno rješenje mjera zaštite od požara te projekt dizala.

Iz kategorije: Vijesti