Datum objave: 29. Siječanj 2024

Pravoslavni vjernici proslavili blagdan Svetog Save prvog srpskog arhiepiskopa i osnivača Srpsku crkvu u hramu Svetog Spasitelja u Šibeniku

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Pravoslavni vjernicu u Šibenu proslavio su praznik posvećen prvom srpskom arhiepiskopu i prosvetitelju, Svetom Savi. Svetu Arhijerejsku liturgiju služio je biskup Dalmacije Nikodim koji je čestitajući praznik kazao:
-Veoma mi je drago što smo se okupili u tolikom broju da proslavimo ime našeg Svetog oca Save koji je osnovao Srpsku crkvu i udario poslednji pečat hrišćanstva u našem narodu i koji nas je suštinski doveo do samog Hrista i dao nam temelje vjeruj u Boga Oca, Boga Sina i Boga Duha Svetoga. Sveti Sava je propovijedao svakim svojim dahom da je Bog poslao svoga Sina da se spasimo, propovijedao je Krista raspetog i uskrslog, na kojeg smo i mi pozvani, propovijedati i slijediti ga s nadom da ćemo naslijediti Kraljevstvo nebesko kad drugi dolazak Kristov dolazi.
Djeca iz šibenskog kraja pjesmom i recitacijama izrazila su poštovanje i zahvalnost Svetom Savi, nakon čega im je biskup podijelio ppoklone, a druženje nastavljeno je u župnom domu.

Izvor i foto:  Eparhija Dalmatinska

Iz kategorije: Vijesti