Datum objave: 19. Siječanj 2024

GRADONAČELNIK BURIĆ O PARKIRNIM BARIJERAMA / Moj sin ima isti tretman kao ostali stanari koji žive u ulici Put groblja

Diana Ferić
Diana Ferić
Administratori Facebook grupe “Šibenik zaslužuje bolje” objavili su  kako im je dojavljeno da “ navodno sin i supruga jednog moćnog gradskog političara imaju privilegiran parking tako što koriste stupiće na javnoj površini da bi im se čuvalo mjesto. Ovdje su također važne stepenice koje se na pola pokrivaju. Katastar potvrđuje da je ovo javna površina”. 
 
Iako nije imenovan jasno je da se to odnosi na gradonačelnika Željka Burića. Zaista bi bio nonsens I za krajnju osudu da njegova obitelj  ima privatna parkirna mjesta na javnoj površini pa smo od njega zatražili i odgovor. 
“Riječ je o parkirnim barijerama koje dugi niz godina štite ulaz u tamošnje obiteljske kuće te  nisu blokirane ključem, već se pomiču mehanički i može ih spustiti svaki građanin, odnosno prolaznik”, stoji u odgovoru koji smo dobili iz Ureda gradonačelnika Šibenika, a o toj temi se očitovao i gradonačelnik Burić 
 
„Nastavno na pisanja o navodnom 'zaštićenom' parkiranju automobila koji koristi moj sin, Mario Burić, očitujem se kako slijedi:Radi se o pristupnom putu za objekte Put groblja kućnih brojeva 1., 3. i 5. koji je reguliran vertikalnom prometnom signalizacijom na zahtjev stanara predmetnih nekretnina na način da je jasno zabranjen promet, parkiranje i zaustavljanje osim za vozila s dozvolama.Na isti način je reguliran i odvojak koji vodi prema groblju svete Ane. Usprkos trudu komunalnih službi, ne uspijeva se zaustaviti samovolja onih kojih ne poštuju prometnu signalizaciju. Stanari koji žive na predmetnoj lokaciji štite pravo na pristup svojim objektima, na isti način kako to „štiti“ i sin gradonačelnika. Kao legalist, i prije posljednjih  objava, na zahtjev Zbora građana Gradske četvrti Stari grad, u suradnji s Gradskim parkingom, pokrenut je postupak koji će konkretnije regulirati sve gore navedeno.Kao gradonačelnik očekujem da će svi sugrađani na lokaciji ostvariti jednaka prava, ali prihvatiti i obveze”, stoji u tom očitovanju.
Gradonačelnik Burić je jutros, kako smo doznali, sa svojim suradnikom Joškom Jurićem, pročelnikom Upravnog odjela za komunalne poslove bio na toj lokaciji. Potvrdio nam je da je na fotografijama koje smo mu pokazali automobil njegovog sina. “Moj sin koji živi u toj kući ima isti tretman kao i ostali stanari s dozvolama na koju ima pravo. Te barijere su postavljene kako bi stanari mogli imati slobodan pristup svojim ulazima. Na ta mjesta svoje automobile može parkirati bilo tko od njih i oni to  rade I to nije nikakvo naše privatno parkirno mjesto”, pojasnio nam je. “Ispod tog pristupa su privatne garaže koje su oštećene zbog radove koje su se tu izvodili i prijeti im urušavanje pa bi vlasnici zbog toga mogli tužiti Grad Šibenik kao što je to bio slučaj s vlasnikom podzemne garaže ispod Trga Dražena Petrovića”,kazao nam je.
Iz kategorije: Vijesti