Datum objave: 28. Prosinac 2023

IZVANREDNA SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUŠTINE / Vijećnici HDZ -a danas ne dolaze jer sumnjaju u legitimnost prošle sjednice

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Vijećnici HDZ -a neće sudjelovati na današnjoj izvanrednoj sjednici Županijske skupštine jer im nisu dostavljeni tonski zapis i zapisnik prošle sjednice legitimitet koje osporavaju, priopćio je jutros Željko Burić, predsjednik Županijskog odbora HDZ -a.

S obzirom na to da nismo dobili zatraženi službeni tonski zapis, kao ni zapisnik prošle sjednice od 11. prosinca 2023. godine kojoj osporavamo legitimitet, Hrvatska demokratska zajednica, kao ozbiljna politička stranka u sastavu Županijske skupštine Šibensko-kninske županije, do ispunjenja našeg zahtjeva ne želi biti dijelom farse u koju aktualna vladajuća garnitura pretvara svaku sjednicu tog predstavničkog tijela” navodi se u priopćenju koje potpisuje Željko Burić, predsjednik ŽO HDZ-a.

Podsjetimo, HDZ želi iz tonskog zapisa i službene dokumentacije utvrditi je li predsjednik Skupštine Stipe Petrina, nakon što je objavio da prekida sjednicu 11. prosinca zbog nedostatka kvoruma, održao nastavak sjednice bez da je uredno pozivao sve vijećnike na taj nastavak.

Šibensko-kninski HDZ odmah je sutradan priopćio da su zatražili službeni tonski zapis i zapisnik protekle sjednice Skupštine Šibensko-kninske županije kako bi utvrdili na koji način je točno predsjednik Stipe Petrina nastavio prekinutu sjednicu te da će potom, u pravnoj proceduri, osporiti, dovesti u pitanje ili u najmanju ruku preispitati legalnost i legitimnost jučerašnje Županijske skupštine. 

FOTO: Screenshot Šibenski portal

Iz kategorije: Vijesti