Datum objave: 19. Prosinac 2023

PROJEKT POTPORE DJECI I RODITELJIMA / Kninska udruga "Čarobni svijet" provodi zanimljive aktivnosti u Kninu, Kistanjama i Kijevu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Udruga za djecu i mlade “Čarobni svijet” provodi program Tim podrške” u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za socijalni rad – Područni ured Knin, Općinom Kistanje i Općinom Kijevo.

Ciljevi programa su razvijati izvaninstitucionalne socijalne usluge koje doprinose poboljšanju kvalitete života djece i obitelji s područja Knina, Kistanja i Kijeva, ojačati osobne kompetencije, socijalne vještine i socijalnu uključenost djece i mladih na području Knina, Kistanja i Kijeva, osnažiti roditeljske kompetencije roditelja s područja Knina, Kistanja i Kijeva te unaprijediti kapacitete stručnih radnika u ustanovama socijalne skrbi i kod pružatelja ostalih socijalnih usluga. Žele ih postići kroz različite aktivnosti. Tako organiziraju socijalno - komunikacijske radionice i kreativne radionice, potom kreativne radionice te radionice prevencije međuvršnjačkog nasilja iza roditelje,pružaju djeci pomoć u učenju, a dodatno educiraju stručnjake.

Kroz proteklih 6 mjeseci provedbe održali smo četverodnevni kamp za djecu te desetke radionica u koje je uključeno više od 50 djece na području grada Knina te općina Kistanje i Kijevo. Djeca i mladi kroz aktivnosti razvijaju osobne kompetencije i socijalne vještine. Grupe djece i raznovrsna druženja jamče socijalnu uključenost djece i mladih i doprinose poboljšanju kvalitete života.Programom se provode radionice za roditelje koji u ugodnom okruženju i kroz aktualne teme o odgoju jačaju svoje roditeljske kompetencije. Prve radionice su održane u Kninu, a iza blagdana nastavak slijedi u Kistanjama i Kijevu. Uskoro su u planu i edukacije za stručnjake koji rade s djecom.Aktivnosti programa su besplatne i dostupne za sve zainteresirane. Javite se s povjerenjem i budite dio TIMA podrške”, kaže Anita Ercegovac, predsjednica te udruge.

 

 

Iz kategorije: Vijesti