Datum objave: 18. Prosinac 2023

ZBOG POGIBJE 19 - GODIŠNJAKINJE / U Općini Tribunj proglašena trodnevna žalost, otkazana adventska događanja

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Nakon pogibje 19 – godišnje djevojke u Tribunju, u prometnoj nesreći koju je u nedjelju rano ujutro izazvao mještanin i pobjegao s mjesta nesrećen načelnik Općine Marko Grubelić otkazao je javna adventska događaja i proglasio trodnevnu žalost .

Od jučer Tribunjci pale svijeće na pločniku, na mjestu na kojem je djevojka poginula, svega stotinjak metara od svoje kuće.

Novinarka NOVE TV Sanja Jurišić izvijestila je sinoć kako je privedeni vozač mještanin Tribunja u kasnim pedesetim godinama koji je i od prije poznat policiji.

"Djevojka je bila u izlasku s društvom, nije sjela u automobil kako bi ju prevezli od božićnog šatora do njezine kuće, do koje ima nekoliko kilometara,dodala je Jurišić.

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 2 sata vozač automobila šibenskih registarskih oznaka, u lijevom zavoju u usponu isti nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju kolnika, vidljivosti, preglednosti i osobinama ceste, kao i stanju vozila, uslijed čega gubi nadzor nad upravljačem vozila, izlijeće na uzdignuti betonski nogostup te vozilom nalijeće na 19-godišnju pješakinju, izvijestila je policija.

Od siline udara i od zadobivenih ozljeda 19- godišnjakinja je preminula na mjestu nesreće. Vozač se udaljio s mjesta nesreće, bez da je pružio pomoć unesrećenoj osobi.

Nedugo nakon prometne nesreće pronađen je osobni automobil koji je sudjelovao u nesreći, a potom i vozač koji je priveden.

Iz kategorije: Vijesti