Datum objave: 08. Prosinac 2023

PREMIJER U ŠIBENIKU / Otvorio u Solarisu Dane regionalnog razvoja, dočekali ga i članovi Županijskog odbora HDZ -a

Diana Ferić
Diana Ferić

Premijer Andrej Plenković bio je sinoć na otvorenju konferencije Dani regionalnog razvoja i fondova EU-a koja se održava u Amadria parku u Šibeniku. Istaknuo je kako je jedna od najvažnijih aktivnosti buduće vlade nakon parlamentarnih izbora pristupanje reviziji Nacionalne razvojne strategije. U Solarisu su ga dočekali članovi predsjedništva i Županijskog odbora HDZ -a Šibensko – kninske županije.

Bilo je planirano da se prije toga u Šibeniku sastane s gradonačelnikom Željkom Burićem, ali je taj sastanak odgođen zbog kašnjenja premijera Plenkovića koji je prije toga bio u Splitsko – dalmatinskoj županiji.

Ciljevi zacrtani prije nekoliko godina već su zreli za reviziju

 - Mi smo već danas uočili da su ciljevi koje smo pisali prije nekoliko godina već sada zreli za reviziju, jer ih Hrvatska usvaja brže i učinkovitije nego što smo tada planirali, poručio je Plenković na konferenciji u Šibeniku. 

Dodao je da Hrvatsku očekuje daljnji gospodarski rast, pad udjela javnog duga u BDP-u i još europskog novca.

- Hrvatska obilježava 10 godina članstva u EU-u u ozračju rata u Ukrajini, terorističkog napada Hamasa na Izrael, naposljetku i rata na Bliskom istoku koji je pojačao ilegalne migracije istaknuo je premijer Andrej Plenković.

Pomoć ratom zahvaćenoj Ukrajini istaknuo je kao jedan od razloga zbog kojih se na razini EU-a upravo pregovara o reviziji postojećeg višegodišnjeg financijskog okvira.

 - Tu je i želja da se stavi veći naglasak na nezakonite migracije, jačanje daljnje europske industrijske baze, strateške autonomije europskog gospodarstva i ubrzane klimatske promjena koje utječu na naše živote i stvaraju velike štete, predočio je premijer okvir unutar kojeg se Hrvatskoj događaju promjene potaknute korištenjem europskog novca otkako je Hrvatska 2013. postala članica Eropske unije. 

Predsjednik Vlade sudjelovao je tako na svečanosti uručivanja ugovora sufinanciranih iz Europskog socijalnog fonda plus u okviru Poziva „Zaželi – prevencija institucionalizacije. 

Iz kategorije: Vijesti