Datum objave: 07. Prosinac 2023

Zekanović sazvao konfrenciju za novinare da bi priopćio da njegovi vijećnici podržavaju projekte aktualne gradske vlast, u kojoj sudjeluju, ali i jedno iznenađenje

Diana Ferić
Diana Ferić

Hrvoje Zekanović, zastupnik u Hrvatskom saboru i vijećnici Hrvatske demokršćanske stranke u Gradskom vijeću Grada Šibenika, koji zajedno s HDZ-om čini vladajuću većinu održali su danas konferenciju za novinare obavještavajući javnost da „kroz Gradsko vijeće, a i u intenzivnoj suradnji s gradskom upravom i službama sudjeluju u mnogim projektima od kojih su neke inicirali, a mnogima su glavni lobisti i pokrovitelji”.

Drago nam je da možemo nabrojati barem neke od projekata na kojima radimo:Projekt uređenja knjižnice OŠ Faust Vrančić.Projekt Uređenja sportskog igrališta Miminac zajedno s JU Športski objekti.Projekt Uređenja i turističke valorizacije dolačkog bedema koji je pokrenut zahvaljujući amandmanu vijećnika u gradskom vijeću Nenada Samaržije.Projekt Uređenja prostora ispred Svetišta Gospe vrpoljačke u okviru kojeg je predviđena ispraćajna dvorana, park te parking. Projekt je amandmanom pokrenuo vijećnik Nenad Renje u suradnji s MO Vrpolje”, kazao je Hrvoje Zekanović.

Dodao je da je, iako nije vezan za rad Gradskog vijeća, iznimno je važan za Županiju i sam grad Šibenik projekt  izgradnje zračne luke na prostoru naselja Pokrovnik.  

Jedan od najvažnijih projekata za grad na kojemu aktivno sudjelujemo je projekt Novi Šibenik – korak u budućnost tzv. Batižele kroz koji će se na tom prostoru izgraditi stambeni sadržaji (oko 800 stanova), barem dva hotela s minimalno 380 soba od čega jedan hotel treba imati kategorizaciju 5*, a drugi hotel barem 4*, maloprodajni sadržaji, multifunkcionalna dvorana, s 3000 sjedećih mjesta, 570 parkirnih mjesta i komunalna infrastruktura. Na ovoj sjednici se donosi odluka o pokretanju natječaja.Također nam je na ovaj način drago obavijestiti javnost kako se u okviru dnevnog reda ove sjednice Gradskog vijeća nalazi i odluka koja će omogućiti izgradnju golemog aquaparka na zoni Podi koji bi se treba pružati na čak 120.000 m2 i zapošljavati stotine djelatnika”, kazao je.

 

Iz kategorije: Vijesti