Datum objave: 05. Prosinac 2023

POČELA ARSENTURICA: Kuća Arsen postaje centar zabave, učenja i stvaranja za najmlađe!

Diana Ferić
Diana Ferić

Mala škola šaha, Kamišibaj kazalište, večeri matematike, facepainting, učenje engleskog i radionica arhitekture tek su dio kreativnog radioničkog programa Arsenturica koji u sklopu šibenskog adventskog sajma Adventura koja je počela jučer u Kući umjetnosti Arsen!

- Prva je ovo godina održavanja kreativnog dječjeg pogona Adventure u toplini Kuće umjetnosti Arsen pa stoga i novo ime - Arsenturica. Program je to koji godinama nudi kvalitetan i kreativan sadržaj koji, uz zabavu za najmlađe, sustavno radi na i na njihovoj edukaciji te buđenju kreativnost. Kao i proteklih zima, i ovogodišnje je sadržaje radioničkog programa kurirala pedagoginja Maja Šintić, a u kreiranje programa uključeni su brojnih istaknuti šibenski pojedinci, udruge, ustanove i programi poput Tinker Labs Šibenik, Gimnazije Antun Vrančić, Kviz udruge Šibenik, uz gostovanja dugogodišnjih ustanova suradnica - Nacionalnog parka Krka i Gradske knjižnice Juraj Šigorić – poručuju organizatori Arsenturice, Tvrđava kulture Šibenik koja uz potporu Grada Šibenika i šibenske Turističke zajednice organizira sve programe Adventure i 321 FESTA.

Vrata Kuće umjetnosti Arsen za male polaznike i polaznice kreativnih i zabavnih sadržaja otvorena su cijelog ovog tjedna od 17 do 21 sat. Na današnjem rasporedu Arsenturice na rasporedu su facepainting, radionica uvrnutih balona i kazališni Kamišibaj program! U utorak se mališani mogu okušati u izradi ginger kućica, u srijedu ih čeka, među ostalim, Zlatna večer matematike, a u četvrtak i petak Mala škola šaha uz nevjerojatnog šibenskog igrača Ivana Močića!

Kamišibaj kazalište Dolores Bujas umjetnost je pripovijedanja uz pomoć slika na maloj drvenoj pozornici. Riječ je o umjetnosti koja spaja sliku i riječ te podrazumijeva interakciju govora i slike. Razvija maštu, kreativnost, likovnu i govornu izražajnost te komunikacijske vještine. Dolores Bujas amaterski se bavi umjetnošću kroz udrugu likovnih amatera Tempera i višestruka je dobitnica natječaja za kratku priču Kušin. Izlagala je grupno i samostalno te vodila radionicu kamišibaj kazališta na lanjskom MDF-u.

Na Maloj školi šaha u četvrtak i petak sudjelovat će ovogodišnji prvak grada Miro Tesla, voditelj škole šaha i višestruki prvak Branko Vlaićo te Stipe Lacmanović, tajnik kluba. Djeci će se pridružiti i mali šibenski genij Ivano Močić – prvak Hrvatske u ubrzanom šahu te višestruki prvak Hrvatske do 12 godina.

- Sljedeći nas sljedeći tjedan, između ostalog, čekaju radionica izrade božićnih ukrasa te pričaonica i adventska kreativna radionica, a do kraja prosinca u sklopu Arsenturice učimo engleski u suradnji s Gimnazijom Antuna Vrančića čije su učenice pripremile niz edukativnih igara koje potiču učenje jezika za najmlađe, izvodimo kemijske pokuse pod vodstvom magistre kemijskog inženjerstva Dine Crnjak te pripremamo zdrave zalogaje na božićnoj nutri kuhaonici by Nutribalans, igramo briškulu, kviz te učimo, zabavljamo se i stvaramo kroz još kreativnih radionica - poručuju organizatori.

Sudjelovanje na svim programima je slobodno, dok su za neke radionice potrebne prijave, stoga pratite Facebook i Instagram, kao i web stranicu Adventure za sve detalje o programu i prijavama.

Iz kategorije: Vijesti